TO Herceg Novi: Uspješna godina

Jedan od uspješnijih projekata realizovanih u ovoj godini, po riječima Obradovića, je saradnja sa TO Sankt Peterburga
292 pregleda 0 komentar(a)
TO Herceg Novi, nagrađeni, Foto: Slavica Kosić
TO Herceg Novi, nagrađeni, Foto: Slavica Kosić

Iako će konačni rezultati o broju dolazaka i ostvarenih noćenja tokom ove godine znati u januaru 2019, prema sada dostupnim podacima, do oktobra u kolektivnom smještaju ostvareno 23 odsto više dolazaka nego lani i 17 odsto više noćenja, što ukazuje na uspješnu sezonu, kazao je sinoć director TO Herceg Novi, Pavle Obradović na novogodišnjem koktelu upriličenom u hotelu „Palmon bay“ u Igalu.

Jedan od uspješnijih projekata realizovanih u ovoj godini, po riječima Obradovića, je saradnja sa TO Sankt Peterburga.

“Postoji interes obje strane da se ova saradnja nadogradi i da ona bude ne samo između dva grada već država Crne Gore i Rusije. Ruski turisti su na trećem mjestu po broju dolazaka i u Crnu Goru i Herceg Novi, to je nam jedno od glavnih emitivnih tržišta i glavni fokus treba da nam bude region i rusko tržište”, kazao je Obradović.

On je za narednu godinu najavio unapređenje turističke ponude Herceg Novog kroz nekoliko segmenata: nove turističke ture, dalje razvijanje turističke kartice Herceg Novi card, a kroz IPA projekete će pokušati da obezbjede sredstva kako bi investirali u razvoj novskog zaleđa . U TO rade i na izradi novog sajta, a uskoro će izaći mobilna aplikacija koja sadrži GPRS lociranje, virtuelne šetnje kroz grad, objekte, hotele, apartmane, imaće i audio ture na više jezika. Biće obezbijeđeno više lokacija sa besplatnim internetom, a svako naselje dobiće znak ili klupu sa natpisom „I love Herceg Novi“.

Najuspješnijim privrednicima iz oblasti turizma, ugostiteljstva i hotelijerstva sinoć su dodjeljene nagrade TO Herceg Novi. Za najbolju plažu/bar proglašena je plaža „Rafaelo“, najbolje ocijenjen hotel „Lazure“, mali hotel „Perla“, najbolji restoran u ovoj godini bio je „Admiral“, a „Trand travel“ je najbolja gencija.

Novogodišnjem koktelu koji je organizovala Turistička organizacija prisustvovale su brojne zvanice među kojima predsjednik opštine Stevan Katić, potpredsjednik Miloš Konjević, menadžer Dragan Šimrak, kao i sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić.

Hercegnovski slikovni leksikon: Grad piše svojim simbolima

“Herceg Novi-slikovni leksikon” autora dr Vladimira Roganovića, čiji je izdavač TO Herceg Novi, predstavljen je sinoć. Riječ je, kako je autor kazao o „sentimentalnom vijađu kroz duh i dušu grada“.

“U ovom leksikonu čeka vas amalgam riječi i fotografije, naučnih fakata i umjetničke istine, umjetničke fikcije, lirike i proze. Riječi i fotografije, ta ogledala koja se sjećaju, zagrljene su ovdje po nepotkupljivom redu alfabeta I organski poređane tako da rađaju slike. One su posložene i montirane kao jedan film koji se čita ili kao jedna knjiga koja se gleda. Zato je najsrećniji atribut koji se mogao dati ovom leksikonu je zapravo atribut slikovni”, kazao je Roganović.

“Iza edicije Slikovni leksikon, čiji je prvi tom posvećen Herceg Novom, krije se jedna mala estetička konstrukcija, jedan kulturno specifični koncept, u kojem su se razmijenila iskustva i stvarlačka energija tima sačinjenim od fotografa, dizajnera, slikara, učenjaka, sineasta, prevodilaca i sa čitavim nizom dragocjenih konsultanata, kojima sam beskrajno zahvalan”, objasnio je autor i poručio “ako zavolite ovaj leksikon za to će zaslužan isključivo biti ovaj grad”.

Odlomke tekstova iz slikovnog leksikona čitao je glumac Miloš Pejović.

Bonus video: