Božović novi direktor hercegnovskog Doma zdravlja

"Božović koji je diplomirani ekonomista, radnu karijeru započeo je u Herceg Novom u hotelu Metalurg u Igalu koji je tada bio u vlasništvu nikšićke privrede"
674 pregleda 9 komentar(a)
Raško Božović, Foto: Slavica Kosić
Raško Božović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.03.2016. 15:02h

Radivoje Raško Božović novi je direktor hercegnovskog Doma zdravlja, saznaju Vijesti. Božović je do sada bio izvršni direktor privatne zdravstvene ustanove (PZU) Bolnice Meljine u kojoj je direktor bio aktuelni ministar zdravlja Budimir Šegrt.

Božović koji je diplomirani ekonomista, radnu karijeru započeo je u Herceg Novom u hotelu Metalurg u Igalu koji je tada bio u vlasništvu nikšićke privrede. Karijeru je nastavio u HTP Boka gdje je bio direktor hotela Centar. Kratko vrijeme bio je načelnih hercegnovskog Centra Bezbjednosti.

Božović je 12 godina bio - izvršni direktor AD za hotelijerstvo i turizam "Vektra - Boka" s kojima je raskinuo radni odnos u januaru 2008 godine kada mu je na ime otpremnine, shodno kolektivnom ugovoru, isplaćeno oko 165.000 eura.

Za vrijeme dok je Božović bio na čelu HTP Boka, koja je privatizovana 2008. Godine (Vektra Boka), imovina ovog nekada najvećeg hotelsko turističko preduzeća u Crnoj Gori, znatno je manjena.Privatizovana su 3 hotela: Rivijera u Njivicama I Topla i Centar u Herceg Novom.

Za vrijeme njegovog mandata uglavnom po odluci Savjeta za privatizaciju,prodat je i veliki broj Bokinih objekata na izuzetno atraktivnim lokacijama:Bife Beograd i picerija Zdravljak u centru Herceg Novog ( OO SDP podnio ODT prijavu sa sumnjom da je riječ o zloupotrebi položaja) , konoba na Škveru i Renta vile u blizini Gradske luke , restoran Palas u Baošićima i Stela u Igalu. Hotel Park u Bijeloj ustupljen je crnogorskom MUP u odnosno, Regionalnom centru za deminiranje i obuku ronilaca. Sve je to radjeno, kako je tada objašnjeno, s ciljem „da se preživi“.

Hotel Topla i Hotel Centar prodati su mađarskim investitorima za oko 2.3 miliona eura, a oni su samo Vilu Rumija, koja je poslovala u sklopu hotela Centar, prodali ruskom državljaninu za milion eura.

Bonus video: