Vasilisa i Vlado znaju kako treba čuvati vodu, i da ne treba zagađivati rijeke i jezera

Prema riječima Milijane Perović, PR-a "Vodovoda", to preduzeće već četvrtu godinu zaredom povodom obilježavanja Svjetskog dana voda organizuje kampanju "Čuvajmo vodu"
221 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2016. 10:29h

Petogodišnji Vasilisa i Vlado dobro znaju kako treba čuvati vodu, ne treba bacati smeće i zagađivati rijeke i jezera, ali ni ostaviti otvorenu česmu da ne bi previše vode isteklo.

Da bi "osvježili" sjećanje starijima na koji način čuvati vodne resurse JP "Vodovod i kanalizacija" u saradnji sa Kulturnim centrom "Punkt" i JPU "Dragan Kovačević" organizovali su umjetničko–edukativni program posvećen Svjetskom danu voda.

Prema riječima Milijane Perović, PR-a "Vodovoda", to preduzeće već četvrtu godinu zaredom povodom obilježavanja Svjetskog dana voda organizuje kampanju "Čuvajmo vodu".

"Cilj nam je da utičemo da odgovorniji odnos građana prema vodnim resursima uopšte, a za piće posebno, jer ona jeste pravo zlato današnjice. Ima više nego dovoljno prostora da se promijene neke ne tako pohvalne navike koje građani i Nikšića i Crne Gore imaju kada je u pitanju odnos i potrošnja vode za piće koja se nerijetko koristi u neke druge svrhe, a to nije slučaj u razvijenim evropskim zemljama", kazala je Perović.

Prema njenim riječima prethodne kampanje, sudeći prema reakcijama korisnika usluga i uspješnosti saradnje koju ostvaruju, urodile su plodom, ali na tome se neće zaustaviti.

“Ukoliko dijete, a naša ciljna grupa jesu djeca jer vjerujemo da se sa obrazovanjem, pa i ekološkim, treba krenuti od najmlađe populacije, zna da kada pere zube dok ih četka voda treba da bude zatvorena onda smo uspjeli u tome. Mislim da su oni najbolji poslanici ove priče”, poručila je Perović.

Član "Punkt"-a vajar Marko Petrović Njegoš napravio je instalaciju povodom pomenute kampanje koja treba da simbolizuje vrijednost i značaj vode za razvoj i opstanak čovječanstva.

"Pošto smo bili ograničeni budžetom i vremenom odlučio sam se da iz skladišta "Vodovoda" uzmem materijal, a stablo je jedno od onih koje je nevrijeme oborilo prije dvije godine. instalacija je najviše namijenjena djeci, da im približi značaj vode i prirode, a svako od njih u njoj će vidjeti nešto različito", kazao je Petrović i istakao da je njegova želja bila da prikaže spajanje više djelova u jedno, ali i rađanje novog života.

Za Vasilisu i Vlada, Petrovićeva instalacija je fontana za cvijeće i kako rekoše, voljeli bi da ta fontana stalno krasi nikšićki trg.

Za mališane iz vrtića organizovana je radionica na otvorenom, a najmlađi su slikali bojanke koje su pripremili "Vodovod" i "Punkt".

Galerija

Bonus video: