Opet problem u Bloku 5: I poslije tamponiranja, parking pun rupa

“Putevi” su 2. marta obavili tamponiranje, ali problem nije riješen
110 pregleda 4 komentar(a)
parking, Blok 5, Foto: Zoran Đurić
parking, Blok 5, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.03.2016. 20:20h

Parking prilaz kod Osnovne škole „Štampar Makarije“ u podgoričkom Bloku V i dalje je u izuzetno lošem stanju, a pritužbe mještana i roditelja naročito su česte poslije svake kiše, kada se na ovoj lokaciji stvaraju brojne i duboke lokve.

Do 2007. godine ovaj prostor nije se koristio kao parking, ali sa povećanjem broja automobila, kao i zbog djece koja pohađaju obližnju školu i vrtić, građani su počeli da koriste parking. Zemljište na kojem se nalazi improvizovani parking je u postupku restitucije.

Iako je, prema saopštenju kompanije „Putevi“, drugog marta vršeno tamponiranje ovog parkirališta, problem nije riješen.

„Radi se o privatnom zemljištu, te asfaltiranje nije moguće“, ponovila je vršilac dužnosti izvršnog direktora „Puteva“ Violeta Klikovac.

Klikovac je ranije saopštila da je parking saniran „sukcesivno, po potrebi, u februaru i avgustu 2015. godine, u dijelu mašinskog planiranja i valjanja posteljice, transporta i ugradnje tamponskog sloja“, u cilju makar privremenog rješenja problema građana.

Rajko Čađenović predsjednik ulaza u Ulici Vijenci Danila Kiša, kazao je da, iako se ovaj makadamski prilaz nekolika puta popravljao, poslije svake kiše propada.

Jedna od strana u postupku restitucije zemljišta, Andrija Markuš, kazao je da ovaj prostor treba da se uredi, te da se on nije protivio održavanju makadama.

Bonus video: