Kontrolišu hidrantsku mrežu u Herceg Novom

Najveći problem ustanovljen je na Trgu Belavista i na području Starog grada, gdje od ukupno devet rade samo tri hidranta
89 pregleda 0 komentar(a)
kontrola hidranta, Foto: Slavica Kosić
kontrola hidranta, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.03.2016. 15:05h

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja i Službe Komunalne policije, u susret turističkoj sezoni, započeli su akciju provjeravanja ispravnosti hidranata na području opštine Herceg Novi.

Do sada su obišli 61 hidrant od Debelog Brijega do Kamenara, kako bi ustanovili da li pravilno funkcionišu. Utvrđeno je da 21 hidrant ne radi, nepristupačno je pet, a na devet je izvršena prenamjena - pretvoreni su u česme.

Najveći problem ustanovljen je na Trgu Belavista i na području Starog grada, gdje od ukupno devet rade samo tri hidranta.

Takođe, konstatovano je da u stambenim zgradama u ulicama: Orjenski bataljon (naselje Crveni krst), Nikole Ljubibratića (Topla 2), Pete crnogorske brigade i Norveškoj (Igalo) nedostaje unutrašnja hidrantska instalacija i oprema.

Čest je slučaj i da su protivpožarni izlazi u stambenim zgradama blokirani ili iskorišćeni u druge svrhe, što onemogućava evakuaciju u slučaju potrebe.

Zato je Komunalna policija izdala nalog preduzeću “Vodovod i kanalizacija” da se izvrši popravka dijelova hidrantske mreže koji nisu u funkciji. Svim upravnicima stambenih zgrada u kojima su evidentirane nepravilnosti biće naloženo da u što kraćem roku stave u funkciju protivpožarne izlaze i unutrašnju instalaciju, kao i da upotpune opremu.

Bonus video: