Porto Montenegro i hotel Regent podržali globalnu akciju "Sat za planetu 2016"

"Ovom akcijom Porto Montenegra, ali i druge kompanije i pojedince u gradu, Tivat je bio uvršten u grupu od više od 7.000 gradova, koji simboličnim gašenjem svjetla na sat vremena, podržavaju kampanju", saopšteno je iz Porto Montenegra
0 komentar(a)
hotel Regent, Foto: Regent Porto Montenegro
hotel Regent, Foto: Regent Porto Montenegro
Ažurirano: 21.03.2016. 13:11h

Kompanija "Adriatic Marinas – Porto Montenegro" i hotel "Regent" su podržali globalnu akciju "Sat za planetu 2016" koja je obilježena u subotu, 19. marta, te su na 60 minuta isključili uličnu rasvjetu u naselju, kao i značajno redukovali potrošnju električne energije u hotelskom zdanju, u marini i rezidencijalnim kompleksima.

"Ovom akcijom Porto Montenegra, ali i druge kompanije i pojedince u gradu, Tivat je bio uvršten u grupu od više od 7.000 gradova, koji simboličnim gašenjem svjetla na sat vremena, podržavaju kampanju", saopšteno je iz Porto Montenegra.

Gobalna kampanja "Sat za planetu" u svijetu se održala deseti, jubilarni put i njome je još jednom poslata snažna poruka da svako ima odgovornost prema životnoj sredini, i racionalnoj potrošnji električne energije tokom svakodnevice i sprječavanju štetnih posljedica nastalih zbog klimatskih promjena.

Ova inicijativa je postala globalni pokret kojem se prošle godine pridružilo preko dvije milijarde ljudi iz 172 zemlje svijeta.

U ovoj međunarodnoj akciji već godinama učestvuju brojne svjetske metropole, u kojima se gase svjetla i na značajnim turističkim objektima kao što su Koloseum u Rimu, most Golden Gejt u San Francisku ili Opera u Sidneju.

Bonus video: