Rosa donirala Institutu za bolesti sterilizator za plastiku i 5.000 eura za namještaj

Vršilac dužnosti direktora Instituta za bolesti djece, Sonja Milašinović kazala je da sterilizacija treba da bude najača karika u lancu sigurnosti rada u neonatologiji
130 pregleda 0 komentar(a)
Institut za bolesti djece, Foto: Luka Zeković
Institut za bolesti djece, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.03.2016. 13:26h

Predstavnici Rosa vode danas su Institutu za bolesti djece uručili sterilizator za plastiku vrijedan 5.000 eura.

Takođe su donirali 5.000 za nabavku namještaja za 14 soba na Dječjoj hirurgiji.

Donacijom je završena četvrta nacionalna kampanja „Podržimo život“, koja je trajala od decembra prošle do kraja februara ove godine.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za bolesti djece, Sonja Milašinović kazala je da sterilizacija treba da bude najača karika u lancu sigurnosti rada u neonatologiji.

„Sterilizator je važan i neizostavna dio opreme u našoj ustanovi, jer njegovom upotrebom utičemo na očuvanje zdravlja beba, štiteći ih od raznih infektivnih agenasa sa kojima mogu doći u kontakt preko instrumenata koji se koriste pri hranjenju, njezi i liječenju“, objasnila je Milašinović na konferenciji za medije.

U prethodnoj godini je, kako je navela, u Institutu liječeno 4956 djece, od čega je u Centru za neonatologiju 652.

„Odlično osmišljena kampanja Rosa vode nas je još jednom podsjetila šta je najveća vrijednost i radost naših života. To su naša djeca“, kazala je Milašinović.

Direktor prodaje u Coca – Cola Hellenic Crna Gora, Nikola Tripković kazao je da kampanja „Podržimo život“ postaje jedna od najprepoznatljivijih inicijativa u lokalnoj zajednici.

„Naša kampanja ima za cilj podršku razvoju crnogorske neonatologije, kako bismo zajedno stvorili najbolje uslove za liječenje beba i djece“, kazao je Tripković.

U toj kompaniji su, kako je naveo, zadovoljni saradnjom sa Ministarstvom zdravlja i drugim partnerima.

Tripković je podsjetio da su, zahvaljujući tom projektu, prethodnih godina inkubatori donirani Opštim bolnicama u Nikšiću i Beranama, bolnici „Danilo I“ na Cetinju i Domu zdravlja u Kolašinu.

On je najavio da će biti doniran namještaj za 14 soba na Dječjoj hirurgiji u Podgorici.

Generalna direkotrica Direktorata za bioetiku i međunarodnu saradnju u Ministarstvu zdravlja, Mira Jovanovski Dašić, kazala je da je taj resor pokrovitelj projekta postao Memorandumom o saradnji potpisanim 2013. godine.

„Rosa voda je, podrškom crnogorskoj neonatologiji, koja prelazi 90 hiljada EUR, postavila visoke standarde društvene odgovornosti i dala primjer kako privatno – javno partnerstvo može ostati snažan pozitivan utisak utisak na sruštvo“, rekla je Jovanovski Dašić, dodajući da se nada da će se saradnja nastaviti.

Bonus video: