Nikšić: U utorak umjetničko-edukativni program u sklopu kampanje "Čuvajmo vodu”

Za djecu iz predškoske ustanove "Dragan Kovačević" biće organizovana radionica na otvorenom u okviru koje će mališani bojati slikovnice čiji sadržaj i tematika su prilagođeni kampanji i Svjetskom danu voda, a građanima će biti distribuiran edukativno-idejni materijal idejno inspirisan vodom i važnošću njene zaštite
65 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.03.2016. 11:22h

JP "Vodovod i kanalizacija", u saradnji sa Kulturnim centrom "Punkt" i JPU "Dragan Kovačević“ organizuju sjutra na gradskom trgu u Nikšić umjetničko–edukativni program u sklopu kampanje "Čuvajmo vodu”, posvećene Svjetskom danu voda, 22.martu. Manifestacija počinje u 10 časova.

"U okviru manifestacije biće predstavljena skulpturalna instalacija koja simbolično odražava vrijednost vode, a djelo je vajara i člana umjetničkog tima PUNKT-a, Marka Petrovića Njegoša", navodi se u saopštenju za javnost.

Za djecu iz predškoske ustanove "Dragan Kovačević" biće organizovana radionica na otvorenom u okviru koje će mališani bojati slikovnice čiji sadržaj i tematika su prilagođeni kampanji i Svjetskom danu voda, a građanima će biti distribuiran edukativno-idejni materijal idejno inspirisan vodom i važnošću njene zaštite.

Cilj manifestacije je podsticanje ekološke osviješćenosti društva, a Svjetski dan voda je prilika da se građanima dodatno ukaže na važnost čuvanja i racionalnog, namjenskog korišćenja vode za piće u Nikšiću.

Pokrovitelj aktivbosti je Vodovod, dok je "Punkt" zadužen za vizuelni identitet.

Bonus video: