Žene najčešće traže povećanje ili smanjenje grudi

Svim našim pacijentima, bez obzira na to, zagarantovana je aposlutna diskrecija, kaže na početku razgovora za Monitor o estetskim intervencijama u Crnoj Gori dr Žarko Borović, specijalista za plastičnu hirurgiju
94 pregleda 3 komentar(a)
Žarko Borović, Foto: Boris Pejović
Žarko Borović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.03.2016. 19:52h

Estetska hirurgija je u Crnoj Gori do posljednjih desetak godina bila tabu tema.

Pacijenti su maltene krijući dolazili u ordinaciju, želeći strogu diskreciju i osjećajući stid.

To se posljednjih godina drastično promijenilo.

Danas mnoge pacijentkinje i pacijenti o tome javno pričaju.

No, svim našim pacijentima, bez obzira na to, zagarantovana je aposlutna diskrecija, kaže na početku razgovora za Monitor o estetskim intervencijama u Crnoj Gori dr Žarko Borović, specijalista za plastičnu hirurgiju.

MONITOR: Ko najčeše traži intervencije i koje su starosne dobi pacijenti?

BOROVIĆ: Najviše je žena, oko 90 odsto, i to od osamnaeste do osamdesete godine života. Gornji starosni limit ne postoji, jedini limit je da je pacijent zdrav da može podnijeti hiruršku intervenciju. Ima pacijentkinja i od šezdeset godina koje dolaze zbog korekcije grudi.

MONITOR: Koje se intervencije najčešće traže?

BOROVIĆ: I u Crnoj Gori se traže intervencije kao bilo gdje u Evropi. Žene najčešće traže povećanje ili smanjenje grudi, česte su intervencije korekcije kapaka i zatezanja lica, liposukcije stomaka. Od nehirurških intervencija najčešći su tretmani botoksom i tretmani usana i bora.

Muškarci najčešće traže korekcije kapaka i ušiju, a česte su i liposukcije stomaka ili podbratka. Muškarci takođe često dolaze zbog tretmana botoksom bora oko očiju.

Opširnije u Monitoru

Bonus video: