Barani zaprijetili i štrajkom glađu: "Srzentić da podnese ostavku iz moralnih razloga"

“Ove radnike ne boli nemaština, već nepravda. Nećemo dozvoliti da budemo džak koji će šutirati ko stigne. Gradonačelnika ne dotiče sudbina njegovih dojučerašnjih kolega iz bolnice, odlukom od 2008. sebi je dodijelio stan od 136 kvadrata”, rekao je penzioner Slobodan Gojković
3 komentar(a)
Protest A6, Bar, Foto: Radomir Petrić
Protest A6, Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 19.03.2016. 17:11h

Ogorčeni kupci koji su stanove u zgradi A6 platili prije šest godina, a i dalje čekaju na useljenje, najavili su da će sljedeće nedjelje početi štrajk glađu, ako se problem hitno ne riješi.

Sa jučerašnjeg protesta ispred zgrade Opštine Bar, pojasnili su da će štrajkovati ispred Ministarstva prosvjete u Podgorici i zatražili ostavku gradonačelmika Zorana Srzentića “iz moralnih razloga”. Penzioner Slobodan Gojković kazao je da barski prosvjetni i zdravstveni radnici 13 godina dobijaju lažna obećanja da će biti završena zgrada A6, ”koja još nije priključena na vodu i struju, a u njoj živi nekoliko porodica sa malom djecom”.

“Ove radnike ne boli nemaština, već nepravda. Nećemo dozvoliti da budemo džak koji će šutirati ko stigne. Gradonačelnika ne dotiče sudbina njegovih dojučerašnjih kolega iz bolnice, odlukom od 2008. sebi je dodijelio stan od 136 kvadrata”, rekao je Gojković.

Darko Janković iz Koordinacionog odbora kupaca stanova izrazio je žaljenje zbog novog okupljanja na istom mjestu, jer je to “dokaz da nadležne ne interesuju naši problemi”.

“Odbor je uradio što je mogao, organizovao protestne šetnje i performanse, slao dopise, animirao medije, bez ikakvog rezultata. Ovih stotinu porodica su izdate i ostavljene na cjedilu da se same bore sa svojm mukom. Plaćamo visoku cijenu povoljnih stanova, ovo se s punim pravom može nazvati korupcijom na uzvišenom nivou”.

Skup je juče pratio veći broj policajaca nego ranije.

Ministarstva dala 210.000 eura, zadruga Solidarnost već radi

Iz Ministarstva prosvjete tvrde da je obezbijeđeno više od 210.000 eura za završetak zgrade.

“Ministarstva prosvjete i zdravlja obezbijedila su 210.517,28 eura kako bi se nastala situacija riješila i stvorili uslovi za useljenje prosvjetnih i zdravstvenih radnika. Za realizaciju projekta zadužena je Stambena zdruga prosvjetnih radnika 'Solidarno' koja već sprovodi aktivnosti kako bi se radovi završili u što kraćem roku”, odgovoreno je “Vijestima” iz Ministarstva prosvjete.

Bonus video: