Posadili 500 sadnica crnog bora na šetalištu “Vita Nikolića”

“Na ovaj način namjeravamo da animiramo širu društvenu zajednicu da se uključi u akcije sličnog tipa i da na taj način promovišemo očuvanje životne sredine"
54 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2016. 13:02h

Povodom obilježava 21.marta, Svjetskog dana šuma, Savjet mladih DPS-a Nikšić organizovao je akciju pošumljavanja i tom prilikom duž šetališta “Vita Nikolića”, ispod Trebjese, posadili 500 sadnica crnog bora. Prema riječima Radinke Perović, predsjednice nikšićkog Savjeta mladih DPS-a, odlučili su se za pomenutu lokaciju jer je Trebjesa zaštitni znak Nikšića, a šetalište izuzetno posjećeno.

“Na ovaj način namjeravamo da animiramo širu društvenu zajednicu da se uključi u akcije sličnog tipa i da na taj način promovišemo očuvanje životne sredine. Za crni bor smo se odlučili jer je vrlo otporan, a i ne zahtjeva poseban tretman“, kazala je Perović.

Briga o životnoj sredini, kako je kazala, ima globalnu dimenziju, zbog toga smo svi dužni da sa izuzetnom odgovornošću posvetimo zaštiti životne sredine.

„U narednom periodu Savjet mladih planira da realizuje slične aktivnosti koje će imati za cilj animiranje mladih da se uključe i daju doprinos lokalnoj zajednici i uopšte animiranje mladih na druženje“, kazala je Perović.

Galerija

Bonus video: