Portonovi predstavljen na sajmu nekretnina u Kanu

Projekat Portonovi na lokaciji nekadašnje vojne kasarne u Kumboru zvanično je počeo da se gradi u avgustu 2013. godine
70 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2016. 14:33h

Turistički rizort Portonovi predstavljen je na crnogorskom štandu najvećeg međunarodnog sajma nekretnina MIPIM 2015, koji se danas završava u francuskom gradu Kanu.

"Portonovi je atraktivna prilika za one koji razmišljaju o kupovini nekretnina u Crnoj Gori. Sofisticirani i luksuzni sadržaji u okviru rizorta će se nalaziti na ulasku u drevnu Boku, nudeći savršeno mjesto za otkrivanje 300 km duge crnogorske obale, a istovremeno omogućavajući jahtama i najbrži pristup Jadranu'", istakao je Zaur Mammadov, pomoćnik izvršnog direktora za marketing i razvoj biznisa u kompaniji Azmont Investments koja gradi Portonovi.

Iz Azmont Investmenta za narednu godinu najavljuju otvaranje rizorta Portonovi – "ekskluzivne i luksuzne destinacije u Bokokotorskom zalivu", na površini od 60 ari gdje će, kako ističu u kompaniji "ponuditi raznovrsne sadržaje – od luksuznih nekretnina kao što su prostrane gradske kuce smještene u srcu Portonovi naselja koja odišu meditarenskim stilom, do stilizovanih vila ušuškanih u uredenim vrtovima, te ugladene penthouse stanove koji gledaju na marinu".

Marina će imati 220 vezova za superjahte kao i Yacht klub.

Projekat Portonovi na lokaciji nekadašnje vojne kasarne u Kumboru zvanično je počeo da se gradi u avgustu 2013. godine.

Tada je najavljeno da će do maja 2016. biti završen kompleks i prvi "One and only" hotel u Evropi i da će u taj projekat biti investirano pola milijarde eura.

Azmont investments dobio je u januaru prošle godine građevinsku dozvolu od Ministarstva održivog razvoja i turizma za gradnju objekata u naselju Portonovi u dijelu zone mještovite namjene, Lower Village, odnosno za fazu 1.

Sve katastaske parcele za koje je ministarstvo izdalo građevinsku dozvolu su u zahvatu Državne studije lokacije Sektor 5.

Iako je bilo najavljeno da će hotel biti prvi objekat koji će se graditi u rizortu u Kumboru, do sada njegova gradnja još nije počela.

Galerija

Bonus video: