Edukuju srednjoškolce o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi

Iz Zavoda su poručili da u akciji mogu učestvovati svi građani Ulcinja, koji su zainteresovani za dobrovoljno davanje krvi
183 pregleda 1 komentar(a)
doborovolji davaoci krvi, Foto: Facebook.com
doborovolji davaoci krvi, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 17.03.2016. 17:47h

Zavod za transfuziju krvi Crne Gore realizuje edukativna predavanja u srednjim školama, čiji je cilj pružanje informacija i unaprjeđenje znanja mladih o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi.

Kako je saopšteno iz Zavoda, doprinos u realizaciji tih aktivnosti daće i Crveni krst Crne Gore.

Predavanja su nedavno održana u odjeljenjima završnih razreda Srednje mješovite škole „Bratstvo - jedinstvo“ iz Ulcinja, gdje će sjutra biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Iz Zavoda su poručili da u akciji mogu učestvovati svi građani Ulcinja, koji su zainteresovani za dobrovoljno davanje krvi.

"Edukacija ima za cilj pružanje pouzdanih i tačnih informacija, kao i otklanjanje svih eventualnih nedoumica u vezi sa dobrovoljnim davalaštvom krvi”, kaže se u saopštenju.

Srednjoškolci, kako se navodi, imaju priliku i da u individualnom pristupu saopšte svoje viđenje dobovoljnog davalaštva krvi i da budu upoznati sa pozitivnom praksom u vezi sa ovom važnom društvenom aktivnošću.

Predavanja su do sada održana u odjeljenjima završnih razreda Srednje građevinsko-geodetske škole „Marko Radević“, Srednje stručne škole „Sergije Stanić“, kao i Srednje elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić“ iz Podgorice.

Edukativna kampanja biće nastavljena tokom marta, aprila i maja predavanjima za maturante u drugim školama u Crnoj Gori.

“Edukacija opšte populacije, posebno mladih ljudi, jedna je od aktivnosti od opšteg društvenog značaja, koja ima za cilj da pravovremene i provjerene informacije u vezi dobrovoljnog davlaštva krvi budu dostupne svima koji su zainteresovani, i na taj način utiče na podizanje svijesti o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi i obezbjeđivanja dovoljnih količina sigurne krvi”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: