Udomili i policajce, novinare, pjevače...

Na spisku, objavljenom na sajtu Glavnog grada, nalaze se odluke sa 35 imena građana koji su dobili stanove
126 pregleda 39 komentar(a)
Zdravko Đuranović, Foto: Boris Pejović
Zdravko Đuranović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.03.2016. 16:00h

Komisija za popis i sređivanje registraturske građe objavila je kopije dijela odluka i rješenja o dodjeli stanova koje je Komisija za rješavanje stambenih potreba lica koje bira ili imenuje Skupština glavnog grada, gradonačelnik i drugih lica čiji je rad od posebnog interesa za Glavni grad donijela od 2006. do 2010. godine. Opozicioni odbornici su nakon objavljivanja spiska ko je sve dobio stan, tražili da se javnosti predoče odluke.

Na spisku, objavljenom na sajtu Glavnog grada, nalazi se spisak sa 35 imena građana koji su dobili stanove.

U objavljenom dokumentu se navodi da je Komisija na sjednici, održanoj 30. marta 2010. godine, kojom je predsjedavao Zoran Vukčević, donijela odluke da se stan od 43 kvadrata dodijeli inspektorki inspekcije zaštite prostora u Građevinskoj inspekciji glavnog grada Olgi Adžić, a izvršnom organizatoru aktivnosti u KIC-u “Budo Tomović” Veru Begoviću stan u potkrovlju od 77 kvadrata.

Na istoj sjednici, Komisija je, kako je obrazloženo zbog brojnih sportskih postignuća, dodijelila stan od 32,88 kvadrata karatisti Almiru Cecunjaninu. Zbog “doprinosa unapređenju i afirmaciji muzike u Podgorici” stanove su na istoj sjednici dobili i estradni umjetnik Zdravko Đuranović, diplomirani profesor muzike iz Podgorice Slaven Knezović i kompozitor Mirsad Serhatlić.

Stan je tada dobio i tadašnji pomoćnik sekretara Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora Oliver Marković, direktor JU “Muzeji i galerije” Niko Martinović, akademski slikar Mihailo-Milo Pavlović, koji, kako je obrazloženo, nema riješeno stambeno pitanje i, između ostalog, “doprinosi razvoju i afirmaciji likovne umjetnosti”.

U dokumentu se navodi da je stan od 43,69 kvadrata dodijeljen i šefici pravne službe u Agenciji za izgradnju i razvoj Ireni Građević, kao i rukovodiocu odjeljenja za zaštitu životne sredine u Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora Lazareli Kalezić.

Stan je dodijeljen i predsjedniku GO Golubovci Dušanu Radonjiću, kik bokseru Goranu Radonjiću, sekretaru Ljekarske komore Milanu Radoviću, rukovodiocu odjeljenja inspekcije zaštite prostora Branislavu Radusinoviću, savjetnici gradonačelnika za protokolarne poslove Ireni Rogošić, službenici Agencije za izgradnju Aleksandri Vučinić”. Tada je stan dodijeljen i pomoćniku direktora za tehničko -operativne poslove u preduzeću Komunalne usluge, ljekarki Ljiljani Vuković i zaposlenom u Upravi policije Daliboru Živkoviću.

Komisija je na sjednici održanoj 29. 12. 2008. godine, donijela odluku da se stan od 57,72 kvadrata dodijeli “rukovodiocu odjeljenja za uređenje prostora u Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora Rini Ivančević”.

Tada je stan dodijeljen i bivšem građevinskom inspektoru Vladanu Juretiću “imajući u vidu obim i složenost, kvalitet i odgovornost u obavljanju poslova, izuzetno veliki broj administrativnih izvršenja, kao i činjenicu da se radi o radnom mjestu za koje je izuzetno teško obezbijediti izvršioca posla i da nema riješeno stambeno pitanje”.

Stan je dodijeljen i predsjedniku GO Golubovci Dušanu Radonjiću, kik bokseru Goranu Radonjiću, sekretaru Ljekarske komore Milanu Radoviću, rukovodiocu odjeljenja inspekcije zaštite prostora Branislavu Radusinoviću

Komisija je tada stan dodijelila i radniku preduzeća Vodovod i kanalizacija Milivoju Markušu, koji je radio u preduzeću preko 40 godina i zbog njegovog materijalnog statusa. Na istoj sjednici odlučeno je da stan dobije tadašnji kapiten FK “Budućnost” Goran Perišić, kao i tadašnji trener vaterpolo reprezentacije Crne Gore Petar Porobić, “koji svojim radom i javno priznatim rezultatima rada značajno doprinosi razvoju sporta u Crnoj Gori, a postignutim rezultatima, afirmaciji države na međunarodnom planu i Podgorice kao njenog glavnog grada”.

Na istoj sjednici stan je dodijeljen “novinaru RTCG Slobodanu Stankoviću i Sonji, zaposlenoj u AD “Pobjeda”.

Komisija je 17. 12. 2009. godine stan od 80 kvadrata dodijelila nekadašnjem višestrukom prvaku SFRJ u džudu Ranku Miranoviću zbog postignutih sportskih rezultata.

Fejziću dali stan kao pomoć Islamskoj zajednici

Komisija, kojom je predsjedavao Dragan Mijajlović, na sjednici 29. juna 2006. godine, donijela je odluku da stan od 69,53 kvadrata dobije i tadašnji šef kabineta predsjednika Opštine Damir Davidović, jer nije imao riješeno stambeno pitanje. Na istoj sjednici Komisija je stan od 74,87 kvadrata dodijelila reisu Islamske zajednice Rifatu Fejziću , a u obrazloženju odluke se navodi da je “Opština Podgorica u cilju pružanja pomoći Islamskoj zajednici iz Podgorice, ocijenila da se u skladu sa raspoloživim mogućnostima može izaći u susret dodjelom stambene jedinice...”

Tada je stan dodijeljen i Centru za prevenciju narkomanije - dr Ljubinku Kaluđeroviću, kao i zaposlenoj u JU Dječje pozorište Ratki Mugoša, savjetniku predsjednika za međunarodnu saradnju Zoranu Raičeviću, bivšem sportisti Draganu Tomoviću i savjetniku direktora Direkcije za imovinu Glavnog gradaDragici Vidić.

Bonus video: