Splavari kažu da je tri eura puno i da su svi na gubitku

Do sada je cijena izletničke takse bila euro po osobi, a sada će toliko morati da plate svi koji uđu u RP “Piva”, uz dodatno tri eura po osobi za rafting
102 pregleda 0 komentar(a)
Rafting Tarom, Foto: Vijesti
Rafting Tarom, Foto: Vijesti
Ažurirano: 16.03.2016. 16:28h

Turistički radnici iz Plužina nezadovoljni su predloženim taksama koje će biti u obavezi da plaćaju u Regionalnom parku “Piva”, pa će danas sa upravom pokušati da se “izbore” za “realnije cijene”.

Jedan od njih kaže da je iznos taksi previsok i da su obznanjene kasno: “Kada je većina prodala aranžmane raftinga po starim cijenama, pa smo svi u gubitku”.

Do sada je cijena izletničke takse bila euro po osobi, a sada će toliko morati da plate svi koji uđu u RP “Piva”, uz dodatno tri eura po osobi za rafting. Cijena za kajak je 25 eura.

RP “Piva”, koji zauzima površinu od skoro 32,5 hiljada hektara, što čini 38 odsto teritorije opštine Plužine, proglašen je za prvi regionalni park u Crnoj Gori u aprilu prošle godine, a u oktobru je osnovano istoimeno preduzeće.

Direktor RP “Piva” Slobodan Delić rekao je da je pripremljen nacrt odluke za takse i da će o njemu odlučiti nedavno formirano savjetodavno tijelo na narednoj sjednici: “Cijene su, u odnosu na cijene u nacionalnim parkovima, niže. Cilj nam je da zaštitimo rijeku Taru, a na sastanku ćemo turističke radnike upoznati sa nacrtom odluke, planovima, ali i razgovarati o eventualnim problemima”.

Bonus video: