SPC će da gradi zgradu i u Bečićima

SPC je ranije u naselju Sveta Petka, na dobru istoimene crkve, izgradila dvije stambene zgrade i hotel “Podostrog” koji izdaju
68 pregleda 144 komentar(a)
Bečići, Foto: Vuk Lajović
Bečići, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 16.03.2016. 06:25h

Mitropolija crnogorsko-primorska podnijela je zahtjev za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova (UTU) za gradnju stambene zgrade u Bečićima.

Mitropolija namjerava da gradi na parceli od oko 900 kvadrata, koja je uknjižena na manastir Praskvicu.

Detaljnim urbanističkim planom “Bečići”, SPC je omogućena gradnja stambenih i turističkih kapaciteta, a UTU su prvi dokument u proceduri dobijanja građevinske dozvole.

SPC je zahtjev predala u Sekretarijat za urbanizam posljednjeg dana februara, a traženi su UTU isključivo za gradnju.

Mitropoliji u Budvi nije stran građevinski biznis.

SPC je ranije u naselju Sveta Petka, na dobru istoimene crkve, izgradila dvije stambene zgrade i hotel “Podostrog” koji izdaju.

Mitropolija je vlasnik najatraktivnijih zemljišnih kompleksa za gradnju hotelskih i stambenih objekata na području od Buljarice do Jaza.

Osim zemljišnog kompleksa kod crkve Sveta Petka, gdje je na gradskoj zaobilaznici ucrtala stambeni kompleks od 20.000 kvadrata bruto građevinske površine, Mitropolija je vlasnik čak 30 hektara zemlje u Buljarici.

Na lokalitetu Smokvica, nadomak Svetog Stefana, u vlasništvu crkve je 30.000 kvadrata, dok u Bečićima, van manastirskih kompleksa, SPC ima parcelu od 23.000 metara kvadratnih zemlje koja bi takođe mogla biti privedena gradnji u turističke svrhe.

Atraktivne lokacije na kojima su planeri predvidjeli gradnju su i iznad tunela “Mogren”, gdje crkva ima 22.000 kvadrata, parcela od 18.000 kvadrata na Brajićima i oko 6.000 u Mažićima.

Crkva i u centru Starog grada ima oko 3.000 kvadrata.

Bonus video: