Nikšić: U Broćancu ubijeno lane

Iz nikšićke policije su kazali da nijesu upoznati sa slučajem i da im niko ništa nije prijavljivao
102 pregleda 5 komentar(a)
ubijeno lane, Foto: T. Baćović
ubijeno lane, Foto: T. Baćović
Ažurirano: 15.03.2016. 17:00h

U banjskom Broćancu, selu koje je udaljeno oko 40 kilometara od Nikšića, porodica Baćović je na porodičnom imanju, udaljenom stotinjak metara od kuće, pronašla mrtvo lane na kome su, kako je kazao Todor Baćović bile vidljive prostrijelne rane.

Slučaj je, prema njegovim riječima, prijavljen lokalnom čuvaru, ali se niko nije pojavio a sjutradan su od ubijene životinje ostale samo dlake. Baćović smatra da su lane najvjerovatnije pojeli vuci. Prema njegovim riječima kroz lovište, kojim gazduje lovačko društvo „Bratogošt,“ često se mogu čuti lovački psi.

Lovočuvar Milosav Minja Orbović kazao je da u trenutku kada su mu Baćovići prijavili ubijeno lane nije bio tu i da će sjutra otići na teren. Prema njegovim riječima slučaj se dogodio na samoj granici lovišta kojim gazduje “Bratogošt” i njihove kolege iz Grahova.

Kazao je da je zabrana lova stupila na snagu prije 15 dana i da, koliko je upoznat, niko do sada to nije prekršio.

Lovačko društvo “Bratogošt” gazduje teritorijom od 68 hiljada kvadratnih metara, a posao lovočuvara obuvljaju njih trojica.

Iz nikšićke policije su kazali da nijesu upoznati sa slučajem i da im niko ništa nije prijavljivao.

Prije dvije godine u Goliji, na lokalitetu Petrova dola, mještani su pronašli glave i kože od devet ubijenih srna, a dvije godine ranije, takođe u Goliji ubijena je košuta.

Bonus video: