Nikšić: Studenačke glavice i Blace da se stave pod zaštitu

Predsjednik DMEN-a Miodrag Karadžić kazao je da su sa Sekretarijatom za uređenje prostora i zaštitu životne sredine dogovorili prve buduće zajedničke korake koji će se kretati u smjeru proglašenja lokaliteta Stidenačke glavice i Blaca zaštićenim područjem
279 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2016. 12:50h

Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Nikšić podržao je predlog Društva mladih ekologa Nikšić (DMEN) da se lokalitet Studenačke glavice, zajedno sa Blacama, stavi pod zaštitu.

„U Prostorno urbanističkom planu opštine Nikšć predio Studenačkih glavica prepoznat je kao prostor koji je potrebno dovesti u nivo zaštite. Saglasni smo inicijativom i dajemo punu podršku u daljim koracima u cilju očuvanja prirodnih ljepota i vrijednosti Studenačkih glavica“, kazao je Nebojša Adžić, sekretar pomenutog Sekretarijata, nakon sastanka sa nikšićkim ekolozima.

Predsjednik DMEN-a Miodrag Karadžić kazao je da su sa Sekretarijatom za uređenje prostora i zaštitu životne sredine dogovorili prve buduće zajedničke korake koji će se kretati u smjeru proglašenja lokaliteta Stidenačke glavice i Blaca zaštićenim područjem.

„Stavljanjem pod zaštitu ovaj lokalitet će se lakše sačuvati od devastacije, a ujedno ćemo kao zajednica ispuniti i moralnu obavezu prema budućim generacijama i ostaviti im u nasledstvo očuvan dio prirode“, poručio je Karadžić.

Nikšićki ekolozi su u okviru projekta „Eko park Blace-čistije, ljepše, korisnije“ koji je finansijski podržan na konkursu Pivare „Trebjesa“, prošle godine otvorili eko park Blace gdje su postavili mobilijar, informativne table, a napravili su adekvatan most.

U toku dvomjesečne kampanje inicijativu da se Studenačke glavice i Blace zaštite potpisalo je 618 Nikšićana.

Galerija

Bonus video: