Kamenovo ide na najmanju ponudu: Pola miliona spalo na 26.000 eura

Dedivanović je za zakup istočnog dijela plaže ponudio čak 600.000 eura godišnje
189 pregleda 0 komentar(a)
Kamenovo, Foto: Anto Baković
Kamenovo, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 15.03.2016. 06:35h

Dijelom plaže Kamenovo ovog ljeta gazdovaće preduzeće čija je ponuda bila najniža na tenderu, jer je od zakupa odustao Podgoričanin Vaso Dedivanović koji je za godišnji zakup ponudio čak pola miliona.

Zbog Dedivanovićeve odluke, Morsko dobro pozvalo je juče drugorangiranog ponuđača - “Kamenovo beach” da potpiše ugovor o zakupu. To preduzeće je za godišnji zakup zapadnog dijela plaže Kamenovo ponudilo 26.475 eura, samo tri eura više od minimalne tenderom predviđene zakupnine.

“Morsko dobro” aktiviralo je bankarsku garanciju Dedivanovića i naplatilo 10.000 eura zbog odustajanja. Uskoro će se znati da li će on odustati i od zakupa istočnog dijela plaže, za koji je bio spreman da plati čak 600.000 eura godišnje, bez uračunatog PDV-a. Ukoliko odustane, izgubiće dodatnih 5.000 eura.

Dedivanović je na javnom pozivu za jednogodišnji zakup istočnog i zapadnog dijela Kamenova ponudio 1.100.000 eura.

To je najveća ponuda od kada Morsko dobro izdaje u zakup kupališta od Ulcinja do Herceg Novog.

“Morsko dobro” je izvršilo rangiranje ponuda, pozivajući se na kriterijume vrednovanja i primjenjući ustaljenu matematičku formula po kojoj se u obzir uzima najveći i najmanji ponuđeni novčani iznos.

Podgoričanin je sa astronomskom ponudom bio prvorangirani, dok su drugorangirane za oba dijela Kamenova bile ponude sa najmanjom ponuđenom cijenom.

Za zakup zapadnog dijela plaže, dužine 150 metara, podgorička firma “Kamenovo beach” ponudila je 26.745 eura, trećerangirani je bio “BIP Hotels”, sa ponudom od 45.000 eura, a četvororanigarni “La Suerte”, čija je ponuda bila 26.800 eura.

“Kamenovo beach” je bodove dobio na obnovu referenci, odnosno kao bivši zakupac, pa je sa manjom novčanom ponudom uspio da bude bolje rangiran.

Slična situcija se dogodila i sa istočnim dijelom plaže Kamenovo, istovjetne dužine.

Minimalna cijena zakupa bila je 12.944 eura.

U trci su bile istovjetne firme, kao i za zapadni dio plaže.

Drugorangirana je bila kompanija “La suerte”, koja je u odnosu na ostale ponudila najmanje novca, svega nekoliko eura više od početne cijene koja je iznosila 12.947 eura.

Trećerangirana je “Kamenovo beach”, a iza nje je “BIP Hotels”. U objavljenoj odluci nije naznačeno koliko su trećerangirani i četvororangirani ponudili.

Za taj dio plaže na tender se javila i Budvanka Draginja Stanišić, čija je ponuda od 57.000 eura odbijena kao neispravna. Stanišićeva je podnijela prigovor tenderskoj komisiji, tvrdeći da su ponude fingirane, odnosno da su namjerno ponuđene astronomske cifre kako bi oni sa najmanjom ponuđenom, a koji su bodove dobili na osnovu referenci, bili drugorangirani.

Bonus video: