Case Study Show: Prvo mjesto osvojli "Vizionari", studenti Ekonomskog fakulteta

Drugoplasirani je tim “IVOS” (Anđela Radunović, Tomislav Turanjanin, Aleksandar Bajčeta), dok je treće mjesto pripalo timu "Solvers"(Nina Stanić, Dimitrije Kovačević, Irfan Zaimović) sa Univerziteta Donja Gorica (UDG)
102 pregleda 0 komentar(a)
Ekonomski fakultet, Foto: Boris Pejović
Ekonomski fakultet, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.03.2016. 18:56h

Case Study Show, prvi u Crnoj Gori, na kom je učestvovalo 38 timova sa tri crnogorska univerziteta, završen je, a prvo mjesto su osvojli studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore "Vizionari".

Iz nevladine organizacije (NVO) Youth Organisation of Montenegro saopšteno je da su u pobjedničkom timu bili Aleksandra Jovanović, Stefan Bulatović i Radosav Razić.

Drugoplasirani je tim “IVOS” (Anđela Radunović, Tomislav Turanjanin, Aleksandar Bajčeta), dok je treće mjesto pripalo timu "Solvers"(Nina Stanić, Dimitrije Kovačević, Irfan Zaimović) sa Univerziteta Donja Gorica (UDG).

Case Study Show je završen u petak, a u narednom periodu je, kako se navodi, planirana realizacija brojnih aktivnosti u sklopu tog projekta.

“U prvom redu radionica, koje imaju za cilj afirmisanje i naglašavanje potrebe izučavanja studija slučaja u visokoobrazovnom sistemu”, pojašnjava se u saopštenju.

Iz NVO Youth Organisation of Montenegro su kazala da su zadovoljni odzivom i interesovanjem studenata i institucija za "Case Study Show".

“Već razmišljamo o pripremi idućeg takmičenja koje će ujedno biti i selekcija za učešće na međunarodnom takmičenju za rješavanje studije slučaja iduće godine”, poručili su iz te NVO.

Oni su napomenuli da će web stranica casestudyshow.me funkcionisati kao portal radi podrške stručnom osposobljavanju crnogorskih studenata.

U tome će im, kako su naveli, pomoći partneri Projekta - Erste Banka, Crnogorski Telekom, Dukley, Porto Montenegro, Advokatska kancelarija Prelević, Erns&Young i portal zaposli.me.

“Takmičenje Case Study Show podržala su ministarstva ekonomije, prosvjete i održivog razvoja i turizma, Glavni Grad i UDG, koji je ujedno bio i domaćin takmičenja”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: