Forum mladih Pozitivne: Peticijom protiv zagađenja Ibra

"Pozivamo nadležne da preduzmu određene mjere u cilju zaštite životne sredine u području rijeke i da pronađu adekvatnu lokaciju za odlaganje otpada", piše u saopštenju
73 pregleda 7 komentar(a)
ibar_2, Foto: Privatna arhiva
ibar_2, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.03.2016. 15:25h

Rijeka Ibar, koja protiče kroz opštinu Rožaje je stalno izložena zagađenju zbog blizine gradske deponije, u mjestima Besnik, Radetina, Bać i Njeguši, saopšteno je iz Foruma mladih Pozitivne Crne Gore Rožaje.

Oni su povodom Međunarodnog dana zaštite rijeka, pokrenuli peticiju sakupljanja potpisa za uklanjanje deponije sa određenih lokacija, kako bi se spriječilo zagađivanje rijeke kao i životne sredine.

"Međunarodni dan rijeka mora biti prepoznatljiv po stvarnom naporu nadležnih organa da spriječe konstantno zagađivanja rijeka Crne Gore. U cilju rješenja ovog problema pokrenuta je peticija za uklanjanje deponije sa navedenih lokacija. Forum mladih poziva nadležne da preduzmu određene mjere u cilju zaštite životne sredine u području rijeke i da pronađu adekvatnu lokaciju za odlaganje otpada", piše u saopštenju Foruma mladih Pozitivne Crne Gore Rožaje.

Bonus video: