Šesto Match race takmičenje u Porto Montenegru

Na jakoj buri koja je bila konstantno izmedju 15-20 čvorova, na udare i do 30, odjedrila su se 32 meča, odnosno dvoboja, a Lipavsky je imao 10 pobjeda, od čega tri u finalu
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2016. 13:03h

Šesto po redu Match Race takmičenje u Porto Montenegru okupilo je proteklog vikenda profesionalne evropske timove.

Nakon tri intenzivna dana moru, od 11. do 13. marta, na sportskim BLU26 jedrilicama, trofej je otisao u ruke ruskoj ekipi – posada tima iskusnog jedriličara Vladimira Lipavsky-og je pobjednik Match Race takmičenja.

Na jakoj buri koja je bila konstantno izmedju 15-20 čvorova, na udare i do 30, odjedrila su se 32 meča, odnosno dvoboja, a Lipavsky je imao 10 pobjeda, od čega tri u finalu. Drugo mjesto pripalo je Slovencu Dejanu Presenu koji je imao 8 pobjeda, a na trećoj poziciji je crnogorski skiper Saša Keković sa 6 pobjeda. PMYC ekipa je zauzela 5 mjesto, a za kormilom je bio Tivćanin Ilija Belan.

„Po drugi put od kada Porto Montenegro Jahting klub organizuje, takmičenje je rangirano sa Grade 3, što znači da se takmičenje bodovalo na ISAF tabeli (International Sailing Federation). Takmičenje su sudili priznati Neven Baran (Hrvatska) i Martin Clasen (Njemačka). Nakon intenzivnih dana provedenih na moru, učesnici su imali organizovan i bogat program aktivnosti u marini i naselju Porto Monenegra.“- kazala je Kristina Škanata iz PR službe Porto Montenegra.

Galerija

Bonus video: