Vjetar srušio zid na stadionu Sutjeske

Srušena je skoro kompletna zidna konstrukcija sa južne strane, udare vjetra, koji je na mahove imao jačinu olujnog, izdržao je samo manji dio zida
140 pregleda 65 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2016. 11:15h

Jak vjetar srušio je sinoć oko 150 metara zaštitnog zida na južnoj strani stadiona kraj Bistrice.

Srušena je skoro kompletna zidna konstrukcija sa južne strane, udare vjetra, koji je na mahove imao jačinu olujnog, izdržao je samo manji dio zida. Nakon urušavanja djelovi zida su dospjeli na obližnji parking, a mašine su već krenule sa raščišćavanjem terena.

Kako je "Vijestima" kazao direktor fudbalskog kluba "Sutjeska" Nikola Jovović urušeni zid biće saniran do prve naredne utakmice koja će se igrati na stadionu kraj Bistrice.

"Opština Nikšić nam je odmah poslala mašine da raščiste teren, a u sanaciji zida očekujemo pomoć i od Fudbalskog saveza Crne Gore koji je uvijek imao razumijevanje za slične probleme i izlazio nam u susret. Daćemo sve od sebe da rekonstrukciju srušenog zida uradimo najkasnije za dvije sedmice”, kazao je Jovović.

U pitanju je konstrukcija stara 60 godina i prema riječima Jovovića najvažnije je da su izbjegnute eventualne neželjene posljedice s obzirom da se Osnovna škola "Braća Labudović" nalazi u neposrednoj blizini.

Stadion kraj Bistrice, čiji su temelji udareni 1955.godine, otvoren je 1982. godine i kapaciteta je 10.800 sjedećih mjesta.

Galerija

Bonus video: