Nikšić: Neće slati djecu u školu dok im se ne obezbijedi prevoz

"Moje dvoje djece idu u prvi razred i svakodnevno ih vozim do škole i nazad. To je nešto preko sedam kilometara u jednom pravcu. Pored toga što je to veliki izdatak, moram i da prekinem obaveze koje imam na imanju ili da nekoga molim da mi djecu poveze do škole", rekao je Todorović
538 pregleda 8 komentar(a)
Dragan Todorović, Foto: Svetlana Mandić
Dragan Todorović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 14.03.2016. 11:02h

Dragan Todorović iz nikšićkog sela Jasenovo Polje - rekao je da od danas djecu više neće slati u sedam kilometara udaljenu školu "Ivan Vušović" na Vidrovanu, dok mu Ministarstvo prosvjete i uprava škole ne obezbjede prevoz.

Kazao je da su mu odavno obećali da će riješiti taj problem, ali da tim povodom ništa nisu učinili za sedam mjeseci.

"Moje dvoje djece idu u prvi razred i svakodnevno ih vozim do škole i nazad. To je nešto preko sedam kilometara u jednom pravcu. Pored toga što je to veliki izdatak, moram i da prekinem obaveze koje imam na imanju ili da nekoga molim da mi djecu poveze do škole", rekao je Todorović.

U selu je nekada živjelo 45 domaćinstava, dok ih danas zimuje svega osam. Todorovićevo troje djece su jedina djeca u selu.

Objekat područnog odjeljenja Osnovne škole “Ivan Vušović“ na Jasenovom Polju zatvoren je prije desetak godina, a zgrada je propala.

"Škola ima kombi, ali izgleda ne za moju djecu. Prigradski prevoz ne postoji i ne tražim nikakvu milostinju, nego samo ono na šta moja djeca imaju pravo. Ako ova država ne može djetetu da obezbijedi pravo, onda se propalo. Kao da se sprdaju sa mnom i djecom. Seljak sam, ali bih taj problem riješio za jedan dan a oni ne mogu za sedam mjeseci. Neću se zaustaviti samo na ovome. Obratiću se i drugim institucijama pa će se valjda naći neka koja će i mojoj djeci dati ista prava kao što imaju ostala djeca", poručio je Todorović.

Iz škole "Ivan Vušović" kazali su da nisu mogli da obezbijede novac za adaptaciju zgrade područnog odjeljenja.

Objasnili su da je u proceduri postupak za zapošljavanje vozača, jer kombi imaju. Time će se, kakosu rekli, djeci iz Jasenova Polja i iz Šipačna konačno obezbijediti prevoz.

Bonus video: