Banka hrane: Pomozimo samohranoj majci iz Kolašina i njenim ćerkama

"Molimo sve dobre ljude da donacijom polovnih stvari (šporeta, bojlera..) kao i hrane i garderobe pomognu ovoj porodici. Molimo i društveno odgovorne firme da daju svoj doprinos u borbi za puko preživljavanje ove samohrane majke"
2 komentar(a)
Svetlana Knežević, Foto: Banka hrane
Svetlana Knežević, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 14.03.2016. 08:14h

Banka hrane apeluje na građane koji su u mogućnosti da pomognu samohranoj majci Svetlani Knežević iz Kolašina koja sa ćerkama živi u lošim uslovima.

"Nakon smrti muža, Svetlana Knežević ostala je sama sa dvije kćerke. Borila se da im obezbijedi topli dom. Kada je sklopila drugi brak vjerovala je da će život ići boljim tokom i da su teški dani iza njih. Drugi brak je propao a Svetlana se morala izboriti sa problemima koje život samohrane majke donosi i obezbijediti koliko toliko normalan život za svoje četiri kćerke. Bivši muž ne radi i ne plaća alimentaciju za svoje dvije kćerke", saopšteno je iz Banke hrane.

Dodaju da najstarija Svetlanina kćerka živi kod babe i djeda iz finansijskih razloga. Tri Svetlanine mlađe kćerke, od kojih su dvije maloljetne žive sa majkom.

"Žive od socijalane pomoći u iznosu od 130 eura. Svetlana radi sve fizičke poslove pa i one najteže do kojih może doći. Svetlana je operisala štitnu zlijezdu, ima i problema sa kičmom, diskus i vratni pršljenovi su stradali. Dok je Svetlana bila u bolnici u Podgorici struju su im zbog duga isključili. Pojašnjava da od 130 eura MOP-a ne može redovno da izmiruje račune", saopšteno je iz Banke hrane.

Dodaje se da Svetlana Knežević već drugi mjesec ne dobija socijalnu pomoć, što joj je jedini redovni prihod, jer nema presudu da joj muž ne izmiruje alimentaciju.

"Opšte je poznata činjenica u Kolašinu da ja nikada za devet godina od razvoda nisam primila alimentaciju", kaže Svetlana, dodajući da traže pomoć za parče hljeba.

Banka hrane apeluje na Centar za socijalni rad i resorno Ministrarstvo da se uključe u rješavanje problema i pomognu samohranoj majci.

"Molimo sve dobre ljude da donacijom polovnih stvari (šporeta, bojlera..) kao i hrane i garderobe pomognu ovoj porodici. Molimo i društveno odgovorne firme da daju svoj doprinos u borbi za puko preživljavanje ove samohrane majke", zaključuju iz Banke hrane.

Žiro račun za pomoc je kod CKB na ime Svetlana Knežević - 510170897128805851

Svi koji žele pomoći mogu od Banke hrane dobiti kontakt porodice Kneževic na mail bankahranepg@gmail.com, telefon 069/495-680, kao i na Facebook stranici u inboxi.

Bonus video: