Ski klub „Belogrivac“ iz Mojkovca osvojio titulu „Zlatni orao Durmitora“

Trka se odvijala na veoma dobro pripremljenoj stazi koja je omogućila jednake uslove svim akterima
157 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2016. 17:29h

Ski klub „Belogrivac“ iz Mojkovca, ekipnim trijumfom na skijaškom takmičenju na Savinom kuku tokom vikenda, osvojila je titulu „Zlatni orao Durmitora“. Pojedinačno, najbolji su Jelena Vujičić, PSD „Durmitor“ i Vladimir Vukmirović, SK „Javorak“.

Takmičilo se njih 50 najmlađih crnogorskih skijaša iz Mojkovca, Nikšića, Berana,Bara i Žabljaka. Bogat program jer su vožene dvije slalomske trke. Jedna, u petak, za „Zlatnog orla“ u organizaciji PSD „Durmitor“ a druga, memorijal „Rajo Nikčević“, koju je u subotu organizovao najmlađi ski klub u Crnoj Gori, „Pahuljice“ iz Nikšića. U nedjelju dva veleslaloma, za „Zlatnog orla“ i u organizaciji „Pahuljice“.

Trka se odvijala na veoma dobro pripremljenoj stazi koja je omogućila jednake uslove svim akterima. I sve ostalo što predviđaju pravila omogućili su organizatori, Crnogorski skijaški savez,Ski klub «Durmitor» iz Žabljaka uz, ne samo pokroviteljski doprinos domaćina iz Turističkog centra „Durmitor“. Pokrovotelj je bila Opština Žabljak.

Mlađim cicibanima iz Mojkovca Danijeli Medenica, Lani Bogavac i Lazaru Vujisiću pripala su sva prva mjesta u slalomu. Njihova sugrađanka Anja Bulatović i Vladimir Vukmirović iz nikšićkog „Javorka“ pobjednici su u konkurenciji starijih cicibana. Kod mlađih djevojčica po jedan trijumf pripao je Ivani Radović iz „Javorka“ i Ivani Milošević „Trojeručica“ iz Bara. Reprezentarivka Jelena Vujičić trijumfovala je u obje slalomske trke. Žabljačanin Nemanja Žarković kod mlađih i Jovan Zeljko iz „Javorka“, kod starijih dječaka oba dana bili su najbolji slalomaši.

Danijela Medenica, Anja Bulatović, Lazar Vujisić i Vladimir Vukmirović, pobijedili su u veleslalomima, i za „Zlatnog orla“ i na memorijalnopj trci u konkurenciji cicibana. Isto su ponovile i djevojčice Ivana Milošević i Jelena Vujičić. U konkurenciji mlađih dječaka po jedan veleslalomski trijumf pripao je Matiji Bulatoviću SK „Bjelogrivac“ iz Mojkovca i Nemanji Žarkoviću PSD „Durmitor“. Kod starijih jedan veleslalom pripao je Danilu Markoviću „Bjelogrivac“ dok je u drugom pobjedu podijelio sa Jovanom Zeljko.

Predsjednik alpske komisije Skijaškog saveza Crne Gore i direktor na ovom kupu Ivan Popović kaže da je ova trka predviđena u takmičarskom kalendaru saveza.

-Dobri uslovi i staze daju mi za pravo da ocijenim da je ovo bila uspješna manifestacija. Vidan je napredak u crnogorskom skijanju. Uz to osjećamo veliko gostoprimstvo domaćina-, kaže Ivan Popović.

Miloš Popović, izvršni direktor u TC „Durmitor“ koji je pružio svekoliku tehničku organizaciju manifestaciju ocjenjuje uspješnom a pun doprinos obećava i za naredne trke na ovom skijalištu od kojih je jedna u kalendaru FIS asocijacije.

Galerija

Bonus video: