Spriječiti krivolov na rijekama Podgorice

Krivolov na Skadarskom jezeru i na rijekama na teritoriji Podgorice se ne zaustavlja, a posljednjih dana se i prodaju ubijene ribe, tvrdi Velibor Ivanović iz NVO “Za vode Podgorice”
202 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2016. 16:38h

Krivolov na Skadarskom jezeru i na rijekama na teritoriji Podgorice se ne zaustavlja, a posljednjih dana se i prodaju ubijene ribe, tvrdi Velibor Ivanović iz NVO “Za vode Podgorice”.

Kako je saopštio, riječ je “ o organizovanom kriminalu, kojim nažalost i dalje rukovode upravo oni čija je nadležnost da se brinu o zaštiti ribljeg fonda”.

“U nacionalnom parku “Skadarsko jezero” to odavno nije tajna, korumpirani čuvari organizovano love ribu i preko uhodanih kanala je prodaju. Sve to znaju u Upravi Parka, kao i u Upravi Nacionalnih parkova...”, saopštio je Ivanović.

On tvrdi da je fond plemenitih ribljih vrsta u rijekama Morača, Cijevna i Zeta na minimalnom nivou i ovog proljeća.

Ivanović je u ime NVO apelovao na javnost da “obrati pažnju da Crna Gora nema planove upravljanje vodama i ribljim fondom.

Kazao je da bi se, u svijetlu pregovora sa Evropskom Unijom, tom problemu konačno morala pokloniti značajnija pažnja.

Tvrdi da su, po njihovom mišljenju, ključni problemi u toj oblasti međusektorska saradnja, opšte neznanje onih koji primaju plate iz budžeta, ali i opšta nezainteresovanost javnosti.

Galerija

Bonus video: