Nikšić: Zabrana ribolova do 26. marta

"Za krivolovce koje prvi put uhvatimo na djelu kazna je 150 eura, dok su za povratinike veće i kreću se u rasponu do 800 eura. Pored novčanih kazni krivolovcima se oduzima i ribolovni pribor"
447 pregleda 13 komentar(a)
Krupac, Foto: Svetlana Mandić
Krupac, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 13.03.2016. 12:01h

Od 14. do 26.marta na jezerima Slano i Krupac, kao i na rijeci Zeti važi zabran ribolova, dok je na jezeru Liverovići u Župi nikšićkoj, zbog niskog vodostaja, zabranjen lov ribe još od jesenas.

Prema riječima Vujice Lalića, koordinatora u Sportsko ribolovnom klubu "Nikšić", table upozorenja postavljene su na više lokacija, a svi koji budu uhvaćeni u krivolovu biće sankcionisani.

"Za krivolovce koje prvi put uhvatimo na djelu kazna je 150 eura, dok su za povratinike veće i kreću se u rasponu do 800 eura. Pored novčanih kazni krivolovcima se oduzima i ribolovni pribor", kazao je Lalić.

Prema njegovim riječima krajem aprila, početkom maja, u zavisnosati od nivoa vode, obaviće se poribljavanje jezera. Počelo je i izdavanje ribolovnih dozvola a cijene su na prošlogodišnjem nivou.

"Za pionire do 15 godina dozvola je 15 eura, za omladince od 15 do 18 godina ona iznosi 25 eura, dok je za ribolovce preko 18 godina cijena dozvole 40 eura. Što se žena tiče dozvola za njih je 10 eura", kazao je Lalić.

Bonus video: