Fešta vina i ukljeve u Virpazaru

U konkurenciji za najbolje vino bili su 32 izlagača iz Crmnice, Ceklina, Zete, Beri, Doljana i Paštrovića
110 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2016. 19:11h

Uz manje gužve nego prethodne godine, na Virpazaru je otvoren dvodnevni XIX Festival vina i ukljeva.

Dobro raspoloženje posjetilaca i domaćina nije pomutila ni kiša, prilikom nastupa Jelene Tomašević na festivalskoj pozornici, a festivalski štimung očekuje se i sjutra, kada treba da budu proglašeni najbolji vinari.

"Bez obzira na kišu, sve protiče u najboljem redu, kao po običaju, imamo goste sa svih strana Crne Gore. Tu je veliki broj izlagača, preko 70 štandova, a domaćini su obezbijedili gratis ukljevu na četiri štanda i gratis vino na dva štanda", rekao je za "Vijesti" predsjednik Odbora MZ Crmnica Đuro Pejović.

Festival je proglasio otvorenim predsjednik opštine Bar dr Zoran Srzentić, ispred organizatora posjetioce je pozdravio i Pejović, a potom je počeo zabavni program. Pored Jelene Tomašević nastupili su i Danica Nikić, KUD "Jedinstvo", Etno grupa "Zora" i Padrino bend. Priređena je izložba karikatura Luke Lagatora, a dodijeljene su i nagrade za najbolju pjesmu o vinu.

Odlukom žirija u sasstavu predsjednik Milun Lutovac i članovi Rajko Joličić i Dragiša Simović, prvu nagradu je osvojio Dragan Vugdelić, drugu Nedeljka Cica Pavlović, a treću Pavić Vujisić.

Pored pjesme i igre, kao i degustacije crmničkih i vina iz drugih vinarskih regiona Crne Gore, ne računajući obezbijeđenih 200 gratis litara na dva punkta, na štandovima su za posjetioce bile servirani i priganice i sir, dok su besplatnu degustaciju priredili i izlagači iz Udruženja maslinara Bara. Porcija svježih ukljeva prodavana je za dva i po, a suvih za tri eura.

U konkurenciji za najbolje vino bili su 32 izlagača iz Crmnice, Ceklina, Zete, Beri, Doljana i Paštrovića, a proglašenje pobjednika biće sjutra u 14 sati. Festival i ove godine organizuju MZ Crmnica, Udružene vinogradara i vinara Crmnice i NVO "Dani Skadarskog jezera", pod pokroviteljstvom Opštine Bar i TO Bar.

U zabavnom programu sjutra nastupaju Folklorni ansambil "Rumija", KUD "Sveti Jovan Vladimir", "Grim bend", "Lexington", "Jesenjin", guslari i rock bend "Akademia", a planirana je i regata kajakaša na dionici Lesendro-Virpazar.

Galerija

Bonus video: