Zakup stajališta u fioci tužilaštva

Boban Vujović koji je dobio posao tvrdi da je imao najbolju ponudu i da je njegova dokumentacija provjeravana
181 pregleda 10 komentar(a)
Marko Rakočević, Boban Vujović, Foto: Privatna arhiva
Marko Rakočević, Boban Vujović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.03.2016. 15:14h

Taksisti sa podgoričkog aerodroma podnijeli su juče krivičnu prijavu zbog navodnog namještanja tendera za zakup stajališta.

Jedan od njih, Dragan Pajović kazao je da očekuje od tužilaštva da utvrdi kako je zakup 14 parking pozicija dobilo preduzeće koje, kako tvrdi, nije imalo kompletnu tendersku dokumentaciju.

Taksisti sa Aerodroma optužuju sekretara za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada Marka Rakočevića da je “umiješao prste u izbor najboljeg ponuđača”.

Oni su "Vijestima" dostavili fotografiju, za koju tvrde da je snimljena neposredno prije otvaranja ponuda, a na kojoj su Rakočević i Boban Vujović, vlasnik udruženja “Royal plus” čija je ponuda izabrana kao najbolja.

"Tenderska dokumentacija firme 'Royal plus' koja je pobijedila na javnom nadmetanju nije ispravna. Nijesu imali bankarsku garanciju, već su je naknadno dostavili, što nije zakonito... Rakočević im je ranije odobrio licence, iako ima 400 ljudi koji čekaju licence, i to je najvjerovatnije neka sprega sa njim”, kazao je Pajović.

Vujović je negirao navode taksista. Rakočević je kazao da “ne komentariše gluposti i nebuloze”, upitavši kako sekretar može da namjesti tender.

Vujović tvrdi da je na javnom pozivu pobijedio jer je imao najbolju ponudu.

Istakao je da je fotografija snimljena znatno ranije.

“Predali smo svu potrebnu dokumentaciju. Ponuda je otvorena u prisustvu komisije i drugih ponuđača, a nakon deset dana dobio sam odluku da je moja firma izabrana kao najbolji ponuđač”.

Pojasnio je da je dokumentacija provjeravana, ali i da je i sada dostupna za provjere:

“Prošli su svi rokovi za žalbe, i sada su se, prema mojim informacijama, žalili neki ponuđači. Nemam pojma ko, vjerovatno divlji taksisti. Apostrofiram da je moja ponuda nekoliko puta provjeravana, a ne znam da li je njihova, ali ću se obratiti nadležnim institucijama da provjere i njihove ponude”.

Vujović je kazao da mu je nejasno kakve veze ima Rakočević sa tenderom Aerodroma.

Bonus video: