Kinezi bi da grade i most na Verigama

Izrada glavnog projekta za gradnju auto-puta je pri kraju
9 komentar(a)
Ivan Brajović, CRBC, Foto: Gov.me
Ivan Brajović, CRBC, Foto: Gov.me
Ažurirano: 10.03.2016. 15:04h

Predstavnici kineske kompanije CRBC pregovaraju sa Vladom o drugim infrastrukturnim projektima, a najviše su zainteresovani za izgradnju mosta na Verigama, u Bokokotorskom zalivu.

Generalni direktor kompanije Gao Liang istakao je da su spremni da investiraju, nakon završetka izgradnje auto-puta Podgorica - Mateševo.

“Imamo memorandum o saradnji koji smo potpisali i daje nam mogućnost da apliciramo za te projekte. Zainteresovani smo za izgradnju mosta na Verigama i spremni smo da investiramo“, kazao je juče Liang.

On je naveo da sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva i dalje završavaju glavni projekat prioritetne dionice autoputa Bar - Boljari, od Smokovca do Mateševa.

“To je dug proces i on je u završnoj fazi. Nije u pitanju samo izgradnja puta, već ugovor o projektovanju i izgradnji. Kada smo došli, odmah smo počeli da radimo projektovanje, a to je jedan vid pripremnih radova“, rekao je Liang.

Istakao je da se CRBC opredijelio da istovremeno radi projektovanje i izgradnju.

“Zbog toga smo počeli sa dionicom prema Mateševu, s obzirom na to da nam ona omogućava da jedan dio projektujemo, predajemo građevinsku dozvolu i istovremeno počnemo radove po dionicama, odnosno djelovima, a nakon toga nastavimo sa podnošenjem zahtjeva za građevinske dozvole“.

Bonus video: