Kritike pokrenule šestosjedu žičaru u Kolašinu

Menadžment odlučio da žičara miruje dok se ne kupi određeni broj ski pasova. Nakon žalbi, promijenili odluku
7 komentar(a)
ski centar, Kolašin, Foto: Privatna arhiva
ski centar, Kolašin, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.03.2016. 18:54h

Brojni gosti Ski centra Kolašin 1450 juče su oštro kritikovali menadžment tog skijališta, jer nije radila žičara šestosjed zbog nedovoljnog broja kupljenih ski pasova.

Skijaši i borderi rekli su da ih je dodatno razljutila i infomacija na Facebook stranici Ski centra Kolašin 1450, na kojoj je juče oko 10 sati objavljeno i da rade žičara šestosjed i ski lift Jezerine.

Nekoliko podgoričkih skijaša i bordera pozvali su novinarku “Vijesti”, rekavši da su revoltirani što su satima bezuspješno čekali da uključe žičaru.

“Ovo je nedopustivo, neprofesionalno i neodgovorno. Ovdje nas je oko 20-ak a dobijamo obavještenje da je potrebno da se kupi 30 ski pasova, da bi pustili žičaru. Uzeli smo slobodan dan, došli smo iz Podgorice i dočekala nas je ovakva situacija. Pored toga, niko od ogovornih nam nije dao nikakvo objašnjenje, a o izvinjenju da ne govorimo. Pješke smo išli uz stazu, da nam potpuno ne propadne dan”, kazao je oko 11 sati “Vijestima” Podgoričanin koji se predstavio kao Milić Popović.

Tvrdi da je sa drugovima Filipom Vujoševićem i Rašom Vukadinovićem pokušao da stupi u kontakt sa nedaležnim inspekcijama i prijave šta se dešava na kolašinskom skijalištu.

Oko podne, prema riječima Željka Lukića, na skijalištu je bilo oko 25 skijaša i na desetine ostalih gostiju, ali je žičara i dalje mirovala.

On je okarakterisao nepoštovanjem gostiju takvu odluka menadžmenta Ski centra.

“Zbog greške, šestosjed će raditi svakog dana, bez obzira na broj ski pasova”

“Odogovorni u skijalištu nas izbjegavaju i ne odgovaraju na naša pitanja, koliko čujemo direktor je negdje u inostranstvu. Ovakve stvari ne smiju da se dešavaju. Neshvatljivo je da je žičara radila dok je bilo kopno, a ne radi sada kad ima snijega, koji smo jedva dočekali”, rekao je on.

Na Ski centar oko 11 sati stigla su i dva autobusa turistikinja iz Albanije, koje su prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” bile zainteresovane za panoramsku vožnju žičarom.

Uprkos tome, zaposleni na skijalištu nijesu dobili od mendžmenta zeleno svjetlo za puštanje u rad šestosjeda.

Direktor Ski centra Boban Šćepanović saopštio je da je u inostranstvu i SMS-om je odgovorio na pitanja “Vijesti”.

Kazao je da je obavještenje o tome kako će šestosjed raditi ovih dana uredno objavljeno na sajtu Ski centra i da niko od gostiju nije doveden u zabludu.

Na sajtu kolašinskog skijališta piše da će od ponedjeljka šestosjeda žičara Viline vode radnim danima raditi jedino ukoliko na stazi bude 30 ili više skijaša.

Navodi se i da će svi zainteresovani skijaši imati dvije opcije - da sačekaju dok se ne javi 30 zainteresovanih osoba za kupovinu ski pasa i da ski pas kupe kada žičara počne da radi ili da kupe ski pas za ski lift Jezerine, a da, ukoliko šestosjed proradi, uz doplatu kupe dnevni ski pas koji važi za žičaru”.

“Informacija je, takođe, bila objavljena na zvaničnoj Facebook stranici Ski centra i 6.000 fanova je vidjelo. Ta informacija je 'stajala' od nedjelje do ponedjeljka veče. Tvrdnje da su obmanuti mogu da plasiraju samo zlonamjerni”, rekao je on.

Na konstataciju da je juče ujutro na Fejsbuk stranici objavljeno da žičara radi, Šćepanović je objasnio da je to greškom postavljeno, jer se nije dobro razumio sa kolegama.

Direktor Ski centra se zbog toga izvinio skijašima, kojih je, kako tvrdi, juče na skijalištu bilo svega 15-ak.

Šćepanović je kazao da će zbog greške, šestosjed ove sedmice raditi svakog dana, bez obzira na broj kupljenih ski pasova.

U znak izvinjenja svima koji su juče uzaludno čekali da žičara bude uključena, uprava Ski centra daće besplatne ski pasove, uz uslov da dostave dokaz da su bili na skijalištu (račun od bilo koje usluge u restoranu, za parking ili iz skijašnice).

Bonus video: