Herceg Novi: Radnici "Čistoće" traže isplate za prekovremeni rad

O zahtjevu radnika Čistoće obaviješteni su Opština Herceg Novi i Sekretarijat za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine
67 pregleda 0 komentar(a)
Čistoća, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Čistoća, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.03.2016. 18:40h

Radnici preuzeća Čistoća Herceg Novi zahtjevaju da im se isplati naknada za prekovremeni rada od juna 2013. Godine do sada.

NVO Mladi Romi u saradnji sa članom Odbora direktora DOO Čistoća Herceg Novi, Bekimom Ahmetajem, uputili su zahtjev Čistoći sa potpisima 27 radnika koji traže da im se isplate dugovanja. “Obavještavamo zainteresovane da ćemo uskoro pripremiti spisak svih radnika kojima DOO Čistoća Herceg Novi duguje isplate po osnovu prekovremenog rada ili bilo kom drugom osnovu u vezi sa pravima iz radnog odnosa”, saoipšteno je iz NVO Mladi Romi..

NVO Mladi Romi nedavno je pokrenula projekat „Jačanje javnog aktivizma Roma – Ujednjeni možemo više!“, koji je podržala EU i čiji je cilj upravo zaštita prava radnika na održavanju gradske čistoće. NVO Mladi Romi, Unija slobodnih sindikata Crne Gore i Koalicija Romski krug će zajedno raditi na sprječavanju daljih kršenja prava iz radnog odnosa ove kategorije radnika i raditi na jačanju njihovog sindikalnog organizovanja”, navodi se u saopštenju NVO Mladi Romi koje je potisao lo0kalni koordinator Mehmet Beriša.

O zahtjevu radnika Čistoće obaviješteni su Opština Herceg Novi i Sekretarijat za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

Bonus video: