Šegrt ponovo imenovao Dabetića: Predomislio se u subotu popodne

Šegrt je, kako tvrde izvori “Vijesti”, u subotu popodne, dva dana nakon što je razgovarao sa kandidatima, telefonom iz Srbije pozvao Dabetića i saopštio mu da je reizabran
139 pregleda 6 komentar(a)
Budimir Dabetić, Foto: Luka Zeković
Budimir Dabetić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.03.2016. 12:05h

Dosadašnji direktor beranske bolnice Budimir Dabetić ponovo je imenovan na tu funkciju, saopšteno je prekjuče iz Ministarstva zdravlja.

Više nezvaničnih, ali pouzdanih izvora, kazalo je “Vijestima” da je urolog Dragan Labudović bio najozbiljniji kandidat za direktora, ali da se ministar zdravlja Budimir Šegrt u posljednjem trenutku “predomislio”.

Šegrt je, kako tvrde izvori “Vijesti”, u subotu popodne, dva dana nakon što je razgovarao sa kandidatima, telefonom iz Srbije pozvao Dabetića i saopštio mu da je reizabran.

Dobro upućeni izvor iz beranske bolnice rekao je da je Dabetić, poslije razgovora sa ministrom, kazao zaposlenima u toj ustanovi da se Šegrt odlučio za Labudovića.

Labudović je prekjuče kazao “Vijestima” da mu ministar u četvrtak nije decidno rekao da će biti novi direktor, ali da je “sve išlo u tom pravcu” i da su razgovarali o realizaciji programa koji je predstavio.

On je potvrdio nezvanične informacije da je ministar telefonom u subotu u 16 sati pozvao Dabetića i saopštio mu da je reizabran.

Prema njegovim riječima, ministar je napravio presedan odlučivši se da kandidata u subotu popodne obavijesti o imenovanju.

Iz Šegrtovog resora juče nijesu odgovorili na pitanja da li je tačno da je tokom vikenda promijenio mišljenje o izboru direktora i koje reference su presudile da Dabetić bude izabran i bolje rangiran u odnosu na ostale kandidate.

Dabetić je prekjuče oko 15 sati nakon što je informacija o njegovom imenovanju saopštena iz Šegrtovog resora, kazao “Vijestima” da još ne zna da li je izabran, poručivši da se za odgovor obratimo Ministarstvu.Na konkurs za direktora beranske bolnice, koja bi trebalo da postane Poliklinika, javili su se Dabetić, Labudović i fizijatar Vukosav Joksimović.

Dabetić, koji je na čelu beranske bolnice osam godina, nekadašnji je šef beranskog DPS-a i njegovo ime pominjano je u aferi “Snimak”.

“Vijesti” su u junu prošle godine objavile da beranska bolnica sedam godina nije radila izvještaj o stanju u toj ustanovi, iako je to zakonska obaveza.

Direktori Stefanović i Kumburović

Iz Šegrtovog resora prekjuče je saopšteno da su za direktore Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i kotorskog Doma zdravlja izabrani Saša Stefanović i Igor Kumburović. Stefanović je na čelu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć od 2009. godine i za njega ne postoje podaci da je politički aktivan. Kumburović, dugogodišnji hirurg u kotorskoj bolnici, član je Opštinskog odbora DPS-a u tom gradu. U toku je izbor i za direktora Doma zdravlja u Pljevljima, dok će u Dobroti i hercegnovskom Domu zdravlja biti ponovljen.

Bonus video: