Ovo je ruta Marša neutralnosti: Osvajanje vrha Vrsuta

Oni su posebno pozvali mlade ljude da u narednim danima prate kampanju, i da dijeljenjem plakata, ali i učešću na društvenim mrežama doprinesu širenju interesovanja za ovaj događaj
91 pregleda 27 komentar(a)
Poster Marš Neutralnosti, Foto: Pokret za neutralnost
Poster Marš Neutralnosti, Foto: Pokret za neutralnost
Ažurirano: 09.03.2016. 11:58h

Poziv za civilni Marš neutralnosti "Stop NATO radarima i bazama" biće upućen svim "antimilitarističkim snagama crnogorskog društva", saopšteno je iz Pokreta za neutralnost.

Marš je zakazan za 19. mart, na brdo Vrsuta, na kome Ministarstvo odbrane Crne Gore planira da postavi vojni radar.

"Marš će biti organizovan kao marš mira, marš mladih Crne Gore i svih progresivnih snaga, bez nacionalnih i vjerskih obilježja i bez posebnog ograničavanja učesnika u isticanju oznaka i obilježja sopstvenih grupa, a koju učesnik kao ličnu poruku ili poruku grupe želi da prenese svojim učešćem u okviru modernih principa građanskih sloboda, slobode okupljanja, mišljenja i javne riječi.Kao organizatori predlažemo učesnicima adekvatno oblačenje, po mogućnosti nošenje manjih ranaca i određene hrane i vode prema potrebi. Biće pravljene pauze kako se bi se izbjeglo pretjerano opterećivanje manje fizički spremnih učesnika i kako bi svi u toku cijelog trajanja marša bili okupljeni u jedinstvenu grupu, što zbog bolje bezbjednosti, što zbog ukupne poruke jedinstva Marša neutralnosti", kazali su iz Pokreta za neutralnost.

Okupljanje učesnika najavljeno je za 10.00 časova ispred SC Topolice u Baru, odakle se kolima u 10:30 kreće automobilima u pravcu Vrsuta.

U 11:00 sati je zakazana pauza kod spomenika bitke u Tuđemilu.

Odatle se nastavlja kolima do prevoja na Sutormanu, i u 11:45 ide ka vrhu Vrsute.

U 13:00 časova polaznici Marša neutralnosti će istaći zastavu Pokreta za neutralnost na visino od 1.183 metara nadmorske visine.

Oni su posebno pozvali mlade ljude da u narednim danima prate kampanju, i da dijeljenjem plakata, ali i učešću na društvenim mrežama doprinesu širenju interesovanja za ovaj događaj.

Bonus video: