NAJVIŠE POGOĐENI GRAĐANI BUDVE

Kritike iz "Regionalnog vodovoda": Naručite na vrijeme, pa če biti vode

Pozvali lokalna preduzeća da budu odgovornija i da blagovremeno planiraju potrebe vode...
94 pregleda 1 komentar(a)
Voda, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Voda, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 09.03.2016. 09:42h

Zbog nevremena u nedjelju, došlo je do kvara na regionalnom vodovodnom sistemu.

“Zbog toga smo bili prinuđeni da u toku jučerašnjeg dana smanjimo, a krajem dana i zaustavimo isporuku vode lokalnim vodovodnim sistemima na Crnogorskom primorju. Sanacija kvara je završena u ranim jutarnjim satima i u toku dana se očekuje normalizacija vodosnabdijevanja”, rečeno je Vijestima u Informativnoj službi Javnog preduzeća Regionalni vodovod.

Takvom situacijom najviše su pogođeni građani Budve, rekli su iz preduzeća, jer tamošnji vodovod zbog kvara na lokalnoj mreži svu količinu vode preuzima iz regionalnog vodovodnog sistema - što predstavlja čak 430 odsto više u odnosu na minimalno ugovorene količine.

“Ipak, i pored ovakve situacije, ViK Budva odbija pregovore oko aneksa ugovora sa JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, kojim bi se definisale veće minimalne količine, već suprotno traži čak smanjenje minimalno ugovorenih količina. Na žalost, moraju da se dese ovakve situacije da bismo shvatili koliko je regionalni vodovodni sistem važan za uredno vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja i da se on nikako ne smije smatrati rezervom neophodnom u ljetnjim mjesecima. Svjedoci smo da su dodatne količine vode iz regionalnog vodovodnog sistema i te kako potrebne i u januaru, februaru ili martu i sve aktivnosti u narednom periodu moraju biti usmjerene na traženje na čina za obezbjeđenje održivog funkcionisanja ovog sistema”, rekli su iz tog preduzeća.

Oni su ocijenili da je blagovremeno planiranje potrebnih količina vode od krucijalnog značaja i da o tome lokalna vodovodna preduzeća moraju voditi računa.

“Ako se već ne može uticati na vremenske neprilike kakve su nas zadesile u nedjelju, onda se odgovorno moramo odnositi prema problemima na koje možemo uticati, što blagovremeno planiranje stvarno potrebnih količina vode svakako jeste. Regionalni vodovod neće dozvoliti bilo kakav rizik kada je javno vodosnabdijevanje u pitanju i u budućnosti će se kao i do sada posebno voditi računa o kvalitetu vode koja se isporučuje stanovništvu. Kontrola kvaliteta vode za piće i aktivnosti na obezbjeđenju higijenski ispravne vode za piće su ono čemu je u javnom preduzeću dat najveći značaj", saopšteno je iz Informativne službe Regionalnog vodovoda.

Preporučujemo za Vas