Zeta odnijela Amfilohijev kanu

Nabujala Zeta je prije dva dana odnijela kanu i tri kajaka kluba "Svetionik"
418 pregleda 70 komentar(a)
Amfilohije i Milutin Šoć, Foto: Savo Prelević
Amfilohije i Milutin Šoć, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.03.2016. 07:06h

Nabujala Zeta odnijela je prije dva dana jedan kanu i tri kajaka kluba “Svetionik”.

Članovi kajakaškog kluba „Svetionik”, juče su pretražili dionicu Zete, kao i Morače do Vezirovog mosta, ali nijesu uspjeli da nađu kanu i kajake.

Član „Svetionika” Milutin Šoć rekao je “Vijestima” da je osam kajakaša pretražilo dionicu Zete od Vranjskih njiva, gdje se nalazi klub, do Vezirovog mosta i ništa nijesu pronašli.

“Voda, koja je narasla preko noći, ponijela je i pet vesala, četiri kacige. Nijesmo se uopšte nadali da će toliko voda porasti. Ponijela je i jedini kanu koji smo imali, u kojem sam vozio mitropolita Amfilohija na Bogojavljenje ove godine na sastavcima Morače i Ribnice”, kazao je Šoć.

On je rekao da je vrijednost plovila četiri i po hiljade eura.

“Imamo šest kajaka, koji su takođe potopljeni, odnosno u vodi, ali kako su zavezani, voda ih nije ponijela. Spremali smo se za festival ukljeve na Virpazaru, sada ne znamo da li ćemo uspjeti”, kazao je Šoć.

Fotografije mitropolita Amfilohija koji plovi u kanuu okružen onima koji su plivali za časni krst izazvala je brojne šaljive komentare, a napravljeno je mnogo i fotomontaža na društvenim mrežama.

Bonus video: