SDP Nikšić: Tradicionalna akcija podjele ruža pripadnicama ljepšeg pola

"Veliko je zadovoljstvo biti dio organizacije koja pažnju prema nježnijem polu svrstava u svoje osnovne, temeljne principe za koje se zalaže SDP Crne Gore, kao i naš lokalni Forum žena koji svojim svakodnevnim djelovanjem nameće podizanje svijesti o nužnosti emancipacije ženskog pola, ne samo u politici, već u svim životnim sferama"
2 komentar(a)
8. mart, SDP Nikšić, Foto: SDP Nikšić
8. mart, SDP Nikšić, Foto: SDP Nikšić
Ažurirano: 08.03.2016. 15:32h

Forum žena i Forum mladih OO Socijaldemokratske partije Nikšić su povodom 8.marta organizovali tradicionalnu akciju podjele ruža pripadnicama ljepšeg pola.

"Veliko je zadovoljstvo biti dio organizacije koja pažnju prema nježnijem polu svrstava u svoje osnovne, temeljne principe za koje se zalaže Socijaldemokratska partija Crne Gore, kao i naš lokalni Forum žena koji svojim svakodnevnim djelovanjem nameće podizanje svijesti o nužnosti emancipacije ženskog pola, ne samo u politici, već u svim životnim sferama", istakla je Ivana Krstajić, predsjednica nikšićkog Foruma žena.

Prema njenim riječima bitno je konkretnim djelovanjem podsticati inicijativu žena u preduzetnišvu i u svim segmentima javnog života, kako žene ne bi bile fokus pažnje samo 8.marta.

"Mi smo ti koji moramo konstantno ukazivati na suštinska prava žena i postizanje nivoa rodne ravnopravnosti dostojne jedne demokratske zemlje, u kojoj će žena uživati prvenstveno poštovanje, pa zatim i sva prava koja jedna država obezbjeđuje svim građanima podjednako", kazala je Elma Adrović, predsjednica Foruma mladih SDP Nikšić.

Onaje kazala da mladima 8. mart predstavlja datum uvažavanja žena koje su stožer društva, i dan kada se protive deklarativnim zalaganjima, ukazujući da se može i mora više.

Bonus video: