Lukobran Luštica Bay-a odolio olujnom jugu

U marini su završeni radovi na strukturi oba lukobrani, a u toku su radovi na kejskom zidu
90 pregleda 2 komentar(a)
marina, Luštica Bay, Foto: Skyscrapercity.com
marina, Luštica Bay, Foto: Skyscrapercity.com
Ažurirano: 08.03.2016. 15:06h

Veliko nevrijeme koje je protekla dva dana pogodilo crnogorsko primorje nije nanijelo štetu marini u izgradnji u turističkom naselju Lušticu Bay koji se gradi u zalivu Trašte na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

"Visoki talasi i udari vjetra nisu naštetili konstrukciji marine čija je gradnja u završnoj fazi. Ovakve vremenske neprilike daju nam mogućnost da pratimo ponašanje i cjelovitost konstukcije, naročito kada su u pitanju lukobrani marine koja se gradi na otvorenom moru i području koje je često izloženo olujama i jakim udarima vjetra i talasa. Nismo zabilježili čak ni neznatnu štetu", kazao je Nabil Mičel, direktor izgradnje u kompaniji “Luštica Development”.

U marini su završeni radovi na strukturi oba lukobrani, a u toku su radovi na kejskom zidu. To će biti prva novoizgrađena marina u Crnoj Gori u posljednjih više od deset godina, sa ukupno 176 vezova za prihvat brodova dužine do do 35 metara.

U Luštica Bay-u su u toku i radovi na novih osam “F” objekata sa 45 apartmana. Očekuje se da izgradnja sljedećih osam objekata počne do polovine godine.

Na skoro 7 miliona kvadrata zemljišta nadomak Tivta kompanija “Luštica Development” razvija projekat Luštica Bay kreiran kao novi turistički grad u Crnoj Gori, u potpunosti uklopljen u prirodno okruženje i integrisan u lokalnu zajednicu kao funkcionalni grad otvoren posjetiocima tokom cijele godine. Luštica Bay je planiran da ponudi sedam hotela, dvije marine, prvi profesionalni golf teren u Crnoj Gori, sa potpisom Gerija Plejera, više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, kao i druge objekte.

Bonus video: