Tivat: „Sanctus Theodorus“ najbolji rad na arhitektonskom konkursu

Cilj konkura je bio, kako se navodi, „poboljšanje estatskog izgleda grada, racionalnije korišćenje javnih površina za kretanje i okupljanje ljudi, kao i poboljšanje estetskog izgleda ugostiteljskih terasa“
63 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 08.03.2016. 14:32h

Žiri za ocjenu radova prispjelih na konkurs koji je Opština Tivat raspisala za izradu idejnog arhitektonskog riješenja za parterno uređenje javnih otvorenih površina i uređenje ugostiteljskih terasa, odlučio je da ne dodijeli prvu nagradu.

Od tri dobijena riješenja, za najbolji je proglašen rad pod šifrom “Sanctus Theodorus” čiji su autori Nikola Radović, Slobodan Petrović i Petar Ćulafić, te je on nagrađan novčanim iznosom od 1.000 eura.

Drugoplasirani je rad pod šifrom “Mediterraneo” autora Ivane Rajković, Nevene Rajković i Mirjane Rajković-Karanikić kome je pripalo 700 eura, dok je žiri odlučio da autorima rada pod šifrom “Regata” dodijeli “obeštećenje” u iznosu od 300 eura.

Žiri su inače, činili opštinska sekretarka za urbanizam i zaštitu životne sredine Tatjana Jelić, njene kolege iz tog sekretarijata, arhitekte Vesna Nikolić i Marko Kostić, akademski slikar Zoran Kruta i Biljana Matijević iz NVO “Udruženje privrednika”.

Lokalna uprava najmanjeg bokeljskog grada od arhitekata i dizajnera koji su učestvovali na konkursu, tražila da predlože najbolje riješenje koje će se primijeniti za uređenje otvorenih javnih površina i ugostiteljskih terasa na javnim, ali i privatnim površinama u centru grada.

Cilj konkura je bio, kako se navodi, „poboljšanje estatskog izgleda grada, racionalnije korišćenje javnih površina za kretanje i okupljanje ljudi, kao i poboljšanje estetskog izgleda ugostiteljskih terasa“.

Opštinari su tražili arhitekstonska i dizajnerska riješenja za uređenje prostora malog parka u Ulici 21.novembra, parka kod Trga Dara Petkovića, prostora Trga magnolija, te ukupno osam terasa ugostiteljskih objekata na Trgu od kulture i ulicama Njegoševoj, Druge dalmatinske brigade i Palih boraca.

Bonus video: