Bečić: Dame da dostignu punu ravnopravnost u svim sferama društva

"Već u svakoj prilici sa ponosom ističe visok procenat žena u Glavnom odboru i u svim tijelima gdje se donose odluke, na svim nivoima organizovanja"
2 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 08.03.2016. 11:32h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić svim damama čestitao je 8. mart, uz želju da dostignu punu ravnopravnost u svim sferama društva.

"Praznik žena je prilika da u fokus stavimo ženu, njena prava i položaj u jednom tradicionalnom društvu, kakvo je crnogorsko, te da se kao zajednica zapitamo da li smo učinili dovoljno da pripadnicama ljepšeg pola ukažemo dužno poštovanje i uvažavanje, koje bi vodilo još uvijek nedosanjanom cilju za ženu u Crnoj Gori – jednakosti u pravima sa jačim polom, a što je još bitnije – jednakosti u njihovom ostvarivanju", naveo je Bečić.

Dodaje da Demokratska Crna Gora nije politički subjekt koji vrijednosti razvijene demokratije nosi samo u svom imenu.

"Već u svakoj prilici sa ponosom ističe visok procenat žena u Glavnom odboru i u svim tijelima gdje se donose odluke, na svim nivoima organizovanja. Tu se ne zaustavljamo, već težimo da svakog dana ovaj procenat približimo punoj ravnopravnosti. Sa druge strane, dame su to prepoznale i vraćaju nam na pravi način, zapravo, najbolji mogući za jedan politički subjekt – iz dana u dan nam pristupaju, dijeleći ideje i ciljeve iz našeg programa "Pobjede, a ne podjele", među kojima se osnovni ciljevi poklapaju sa pravima i vrijednostima koje se praznuju u okviru Međunarodnog dana žena", zaključuje se u saopštenju Bečića.

Bonus video: