Osmomartovski marš: Za socijalnu pravdu i protiv svake vrste nasilja

Izvršna direktorka Centra za ženska prava Maja Raičeić kazala je da je ovogodišnji osmomartovski marš posvećen radnim pravima, jer u Crnoj Gori postoje žene koje rade 14 sati dnevno, bez nadoknade i bez slobodnog dana
137 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2016. 19:25h

Stotinjak žena prošetalo je danas od Trga Republike do zgrade Skupštine skrećući tako pažnju na njihov položaj u crnogorskom društvu.

Žene su tokom šetnje poručile da žele socijalnu pravdu, da su protiv svake vrste nasilja, kao i da je feminizam njihov izbor.

Osmomartovski marš podržali su i muškarci, ali ne i predstavnici državnih institucija. Od političara bili su poslanici građanskog pokreta URA Dritan Abazović i Miloš Konatar, predstavnici Unije slobodnih sindikata, NVO Centra za građansko obrazovanje, Anima iz Kotora, akcija za ljudska prava.

Izvršna direktorka Centra za ženska prava Maja Raičeić kazala je da je ovogodišnji osmomartovski marš posvećen radnim pravima, jer u Crnoj Gori postoje žene koje rade 14 sati dnevno, bez nadoknade i bez slobodnog dana. Zbog toga, kako je rekla Raičević, najmanje što možemo da uradimo je da budemo solidarni i da ne kupujemo nedjeljom i praznicima.

Galerija

Bonus video: