Žabljak: Počeo naučni skup "Građevinarstvo, nauka i praksa 2016“

A koliko je skup masovan govori podatak da će se prezentirati više od 200 naučnih radova i učestvovati oko 500 stručnjaka iz ovih oblasti
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2016. 11:26h

Naučno stručni skup „Građevinarstvo, nauka i praksa 2016“, koji se po tradiciji svake druge godine održava na Žabljaku, svoj petodnevni rad počeo je u ponedjeljak uveče, svečanim otvaranjem u hotelu „Planinka“.

Otvorio ga je dekan Građevinskog fakulteta UCG prof. dr Miloš Knežević i na maternjem, engleskom i ruskom jeziku pozdravio prisutne. Pozdravne riječi uputio je gradonačelnik Žabljaka Veselin Vukićević kao i brojni predstavnici fakulteta i univerziteta zemalja iz okruženja i šire.

A koliko je skup masovan govori podatak da će se prezentirati više od 200 naučnih radova i učestvovati oko 500 stručnjaka iz ovih oblasti.

"Učestvuju stručnjaci sa teritorije bivše SFRJ ali i šire. Ove godine, skup je zastupljen sa predstavnicima preko 20 zemalja iz Evrope pa čak i iz Azije. Svaki dan na sesijama učestovaće oko 300 stručnjaka a obzirom da konferencija traje pet dana, znači da je to jako veliki broj učesnika i radova", kaže prodekan za međunarodnu saradnju Građevinskog fakulteta UCG i član organizacionog odbora skupa dr Biljana Šćepanović.

Ona je istakla da struka prati trendove u građevinarstvu na svim nivoima.

"Ove godine skup smo posvetili izgradnji auto puta pao centralnoj građevinskoj investiciji u Crnoj Gori, ne samo u ovoj već i narednih par godina. Zbog toga ćemo na skupu imati specijalnu sesiju na kojoj će se predstaviti izvođači, nadzor i investitor izgradnje auto puta", kazala je Šćepanović.

Galerija

Bonus video: