Žena je u Crnoj Gori uvijek bila stub porodice i društva

Sonja Nikčević, predsjednica SO Nikšić, kazala je da je žena u Crnoj Gori uvijek bila stub ne samo porodice, nego i društva i da time što upućuje porodicu na pravi put doprinosi da se ukupna zajednica kreira na bolji i humaniji način
163 pregleda 4 komentar(a)
ŽAD ženama Nikšića, Foto: Privatna arhiva
ŽAD ženama Nikšića, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.03.2016. 13:56h

Prigodnom zakuskom i skromnim poklonima, uz nezaobilazan cvijet, Ženska alijansa DPS-a Nikšić (ŽAD) već četvrtu godinu zaredom organizovala je manifestaciju povodom Dana žena pod nazivom „Žene ŽAD-a ženama Nikšića“.

Sonja Marković je kazala da prisustvo žena neophodno u svim sferama života, a da partija kojoj pripada poštuje i promoviše ravnopravnost i jednake šanse za sve u skladu sa potencijalima.

Sonja Nikčević, predsjednica SO Nikšić, kazala je da je žena u Crnoj Gori uvijek bila stub ne samo porodice, nego i društva i da time što upućuje porodicu na pravi put doprinosi da se ukupna zajednica kreira na bolji i humaniji način.

"Ono što Ženska alijansa u Nikšiću radi jeste samo dio aktivnosti koje su okrenute jednom humanijem cilju, a to je da budemo jedna drugoj uvijek tu na raspolaganju i da pomognemo. Jedino žena koja je emancipovana i koja vrlo posvećeno sebe edukuje i priprema za dalji iskorak može biti i vrlo snažan oslonac društva u cjelini“, kazala je Nikčević.

Prema njenim riječima ekonomsko osnaživanje je glavni preduslov da žena bude u potpunosti ravnopravna, a žensko predzetništvo je jedan od načina da do toga dođe.

Za prazničnu trpezu i prigodne poklone, kako je kazala Ana Pejović, pobrinula su se pojedina privatna preduzeća, ali i žene nikšićkog DPS-a, dok su za kulturno-umjetnički program bili zaduženi članovi „Zahumlja“ i recitatori Marija Popović, Marija Kilibarda i Lena Bećirović.

Bonus video: