Perks: Crna Gora spremna za eventualni priliv izbjeglica

"Jer je zemlja uradila spektakularan posao kada su posrijedi izbjeglice s Kosova. Tako da bih radije ja njih pitao kako su to izveli. Vlada je tada pokazala da zna da vodi kompetentan i dobro orgnizovan proces priprema koji su podržale međunarodne humanitarne organizacije“, kazao je Perks
8 komentar(a)
Bendžamin Perks, Foto: Luka Zeković
Bendžamin Perks, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.03.2016. 12:15h

Crna Gora je uradila spektakularan posao kada su u pitanju izbjeglice sa Kosova, kazao je šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru, Bendžamin Perks, ocjenjujući da će država pokazati sposobnost dobre organizacije ukoliko postane nova ruta migranata.

Perks je, u intervjuu za Antenu M, ocijenio da se u Crnoj Gori dječja prava generalno poštuju, ali da postoji još oblasti na kojima treba raditi.

Upitan smatra li da je Crna Gora spremna za eventualni talas migranata, on je rekao da Crnoj Gori apsolutno ne treba nikakav savjet po tom pitanju.

"Jer je zemlja uradila spektakularan posao kada su posrijedi izbjeglice s Kosova. Tako da bih radije ja njih pitao kako su to izveli. Vlada je tada pokazala da zna da vodi kompetentan i dobro orgnizovan proces priprema koji su podržale međunarodne humanitarne organizacije“, kazao je Perks.

On je poručio da su spremni da pomognu Vladi ukoliko Crna Gora postane nova ruta za migrante.

"Naravno, zemlja mora da bude spremna za eventualnu krizu bez obzira na to da li se ona desila ili ne i ja lično mislim da je Crna Gora, odnosno da su sve strane kojih se to pitanje tiče, uradili dobar posao do sada“, naveo je Perks.

Bonus video: