Na podgoričkom aerodromu parking mjesta za osobe s invalititetom blokirali lancima i betonskim blokovima

Osim što je na podgoričkom aerodromu licima s invaliditetom blokiran prilaz do parkinga koji je predviđen za njih, čak i kad savladaju tu prepreku, korisnicima kolica ostaje da savladaju nove - prilazne rampe, koje nisu prilagođene
104 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2016. 09:13h

Ako ste korisnik kolica i ovih dana sami dolazite na podgorički aerodrom, automobil nećete moći da parkirate na mjestu sa osobe sa invaliditetom, jer su ta mjesta blokirana - sa jedne strane lancem, dok se na drugom prilazu parkingu, osim lanca, nalaze i betonski blokovi.

Na pitanje zašto je tako, "Vijesti" nisu uspjele dobiti odgovor jer se u kompaniji Aerodromi Crne Gore niko u ponedjeljak ujutro nije javljao na broj telefona za putnike.

U Udruženju mladih sa hendikepom navode da su lanac i betonski blokovi postavljeni kako druge osobe ne bi parkirale na mjestima rezervisanim za osobe s invaliditetom.

"U Crnoj Gori inače žardinjere, stubići i lanci zamjenjuju komunalne policajce i obezbjeđenje, odnosno službenike, u ovom slučaju Aerodroma. Pretpostavlja se da osobe s invaliditetom nijesu tako česti putnici pa će osoblje reagovati kad se one pojave na Aerodromu na licu mjesta, a to što će čekati i što sami neće moći da uklone ovakve barikade vjerovatno nije problem Aerodroma, nego osoba s invaliditetom", kazala je "Vijestima" Marina Vujačić, izvršna direktorica UMHCG.

Vujačić je dodala da su se u Udruženju sa tim problemom srijetali i ranije, te da bi njihov vozač svaki put izlašao iz kombija i pomjerio barikade.

"Ali šta je sa onima koji sami putuju", kaže ona, dodajući da je "nedopustivo da se zbog namjere da neko ne zauzme prostor, osobama s invaliditetom ograničava kretanje".

"Zato postoje službe poput Komunalne policije", kazala je Vujačić.

Osim što je na podgoričkom aerodromu licima s invaliditetom blokiran prilaz do parkinga koji je predviđen za njih, čak i kad savladaju tu prepreku, korisnicima kolica ostaje da savladaju nove - prilazne rampe, koje nisu prilagođene.

Galerija

Bonus video: