Grad Žabljak dobio struju alternativnim putem

Putari su cijelu noć radili na uklanjanju stabala koja su padala na put, ali je saobraćaj u žabljačkoj opštini jutros normalizovan. Svi putevi od pravca Žabljaka su prohodni, ali su u kanjonu Tare mogući odroni
105 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2016. 15:04h

Grad Žabljak je danas oko 15.30 dobio struju alternativnim putem preko Šavnika. Struja je nestala sinoć u dva sata, dok su neka okolna sela bez napajanja električnom energijom ostala i ranije.

Jutros je na Žabljaku osvanuo mokar snijeg visine 41 centimetar. Tako visok, mokar i težak snijeg je uzrokovao nestanak struje u toj opštini.

Velike štete su pričinjene na Kosanici, gdje je nevrijeme porušilo visokonaponske stubove

Na provodnicima su se formirale teške obledice, koje su prouzrokovale štetu na mreži Pljevlja-Đurđevića Tara, gdje su, kako svjedoče i fotografije koje je Vijestima poslao čitalac, polomljeni stubovi.

"Jedan stub se uradi drugi se ostavi. Možete vidjeti da su stubovi pali, sela nemaju struje, tako je svake godine. Prvi vjetar dune, oni odmah padaju, a sela nemaju struje desetak dana", navodi se u dopisu čitaoca, koji dodaje da je u pitanju dugogodišnji problem na ovoj elektro-mreži.

Na području opštine Pljevlja, kako je saopšteno iz Službe za odnose sa javnošću Elektroprovrede Crne Gore, struju nema seosko područje, dok je grad uredno snabdjeven. Vjetar orkanske jačine srušio je preko 100 stubova niskonaponske mreže i 20 dalekovodnih stubova.

Zbog toga su u prekidu svi 35 kV dalekovodi koji snabdijevaju električnom energijom seosko područje Pljevalja.

Iz Službe za odnose sa javnođću EPCG kažu da su sve raspoložive ekipe na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Padala i stabla

Tokom protekla 24 sata, od juče u sedam, do danas u sedam sati, na području žabljačke opštine izmjereno je 96 litara vodenog taloga.

Putari su cijelu noć radili na uklanjanju stabala koja su padala na put, ali je saobraćaj u žabljačkoj opštini jutros normalizovan. Svi putevi od pravca Žabljaka su prohodni, ali su u kanjonu Tare mogući odroni.

Bz struje i Kolašinci

Bez struje je danas i oko 80 odsto domaćinstava na teritoriji kolašinske opštine. Brojni kvarovi na visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži izazvani su nevremenom tokom jučerašnjeg poslijepodneva i prošle noći. Kako je „Vijestima“ rečeno u kolašinskoj Elektrodistibuciji, bez napajanja električnom energijom su Rovca, Morača, Lipovo, Trebaljevo, Bare Kraljske, Mateševo, Vranještica, Rijeka Mušovića, Skrbiša..., ali i neka prigradska naselja.

„U toku je utvrđivanje obima i vrste kvraova na elektromreži. Za sada je teško reći kada će redovno ekeltrosnabdijevanje ponovo biti uspostavljeno", kazali su nezvanično u Elektrodistribuciji.

Budi i ti novinar

"Vijesti" su pokrenule projekat saradnje sa čitaocima pod nazivom "Budi novinar" koji funkcioniše preko Colombio aplikacije.

Preko Colombio aplikacije možete slati informacije, fotografije, video klipove, sugerisati priču, najaviti događaj...

Android aplikaciju možete skinuti OVDJE.

Galerija

Bonus video: