Grad nakratko zabijelio ulice Podgorice

Iz Zavoda za Hidrometeologoiju i seizmologiju je saopšteno da se očekuje da će za 24 časa pasti najmanje 80 litara kiše po metru kvadratnom u centralnom, a u južnom dijelu zemlje 50 litara
55 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2016. 19:54h

Zavod za Hidrometeologoiju i seizmologiju izdao je crveni meteo alarm za centralni i južni dio zemlje, zbog obilnih padavina i jakog vjetra koji se očekuju danas.

Pa dobro, to je samo grad ?

Posted by Luka Radunovic on Sunday, March 6, 2016

U Podgorici je nešto prije 17 časova padao jak grad koji je nakratko zabijelio ulice Glavnog grada što možete vidjeti i na videu koji je čitalac Vijesti poslao preko Colombio aplikacije.

Vatrogasna služba Glavnog grada nije imala većih intervencija na teritoriji Podgorice.

Velike količine padavina, koje su u proteklih nekoliko sati pale na teritoriji Podgorice, kako su saopštili iz Vatrogasne službe, uzrokovale su više poplava.

Predstavnik Vatrogasne službe saopštio je da se četiri ekipe Vatrogasne službe nalaze na terenu. Međutim, on je istakao da se radi o manjim poplavama u kojima nivo vode ne prelazi 30 centimetara.

"Naše potopne pumpe ne funkcionišu ispod nivoa vode od 30 centimetara", rekao je službenik.

Tačnu lokaciju na kojoj je došlo do poplava, službenik nije mogao da precizira.

Iz Zavoda za Hidrometeologoiju i seizmologiju je saopšteno da se očekuje da će za 24 časa pasti najmanje 80 litara kiše po metru kvadratnom u centralnom, a u južnom dijelu zemlje 50 litara.

Za sjever je izdat narandžasti meteo alarm, i očekuju se manje padavine.

"Vijesti" su pokrenule projekat saradnje sa čitaocima pod nazivom "Budi novinar" koji funkcioniše preko Colombio aplikacije.

Preko Colombio aplikacije možete slati informacije, fotografije, video klipove, sugerisati priču, najaviti događaj...

Android aplikaciju možete skinuti OVDJE.

Galerija

Bonus video: