Na Žabljaku održan "Ski fest Durmitor 2016"

Predsjednik nacionalnog saveza „Sport za sve“ Milan Bracanović izrazio je zadovoljstvo takmičenjem koje je i rezultatski i organizaciono veoma uspjelo uprkos tome što im vrijeme nije išlo na ruku
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2016. 11:32h

Rekreativci, njih oko 300 iz svih crnogorskih opština, ali i gosti iz Srbije i Makedonije učestvovali su proteklog vikenda na zimskom festivalu sportske rekreacije, "Ski fest Durmitor 2016", koji je organizovao Crnogorski savez „Sport za sve“.

Sve manifestacije na otvorenom odvijale su se na skijalištu Javorovača. Ski program kroz slalom i veleslalom, ovog puta samo za muškarce, kroz dvije kategorije.

Ove godine izostalo je učešće dama, a u muškoj konkurenciji, i u slalomu i u veleslalomu do 35 godina trijumfovao je Danijel Mušović iz ekipe Komisije HOV. Takvu dominaciju u obje discipline, ostvario je Živko Dragašević (CGES).

Nedovoljna visina snijega uslovila je da skijaška takmičenja ne prođu sa uobičajenim brojem takmičara a izostao je i paralelslalom. Pored toga dio programa je, umjesto na otvorenom održan u sali osnovne škole ili u prikladnim prostorijama hotela „Planinka“ gdje se učesnici, po tradiciji, okupljaju.

Ekipi pivare „Trebjesa“ pripalo je pvrvo mjesto u odbojci. Titule u malom fudbalu i stonom tenisu za dame otišle su u Centralnu banku Crne Gore dok je za zelenim stolom najuspješnija muška ekipa bila „Reviko“

Usnuli „Sneško rekreativac“ na klupi u parku „Planinke“ pobjednička je figura u snijegu a autori su mu JU „Grad teatar“ iz Budve. U grudvanju pojedinačno najuspješniji su bili Marija Đedović, odnosno Radivoje Mijović, dok je najbolji par Bato Radović-Snežana Božović iz nikšićke pivare. U pikadu, u konkurenciji dama pobijedila je Marija Đedović a kod muškaraca Željko Milić. U atmosferi prestižnijih susreta protekla su takmičenja u šahu a pobjednička ekipa je „13. jul Plantaže“.

Predsjednik nacionalnog saveza „Sport za sve“ Milan Bracanović izrazio je zadovoljstvo takmičenjem koje je i rezultatski i organizaciono veoma uspjelo uprkos tome što im vrijeme nije išlo na ruku.

"Vrijeme je bilo bolje nego što smo očekivali. Zajednički smo uspjeli da, makar rekreativni dio planiran na snijegu, uspješno odradimo. Očekivali smo ove neprilike pa smo organizovali školu plesne rekreacije i test opšteg stanja zdravlja. Odziv je bio izuzetno veliki ali je bilo osipanja onih najboljih u skijaškim disciplinama. Nadam se da su zadovoljni i domaćini kod kojih smo imali tradicionalno gostoprimstvo i potrebne uslove", kazao je Bracanović i sa zadovoljstvom istakao učešće rekreativaca iz Makedonije i Srbije.

Galerija

Bonus video: