Boljević spriječio rušenje ograde: Došli su bez naloga

Boljević je „Vijestima” pokazao oštećenje na stubu, koji je kako kaže njegov, a koji su pokušali da sruše i prije nekoliko dana
401 pregleda 3 komentar(a)
Zoran Boljević, Foto: Luka Zeković
Zoran Boljević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.03.2016. 08:13h

Mještanin Gornje Gorice Zoran Boljević osujetio je juče drugi pokušaj rušenja ograde na, kako tvrdi njegovom imanju i optužio službenike OTP faktoringa da to rade bez naloga i papira.

Boljević je „Vijestima” pokazao oštećenje na stubu, koji je kako kaže njegov, a koji su pokušali da sruše i prije nekoliko dana.

“Radnici su po nalogu OTP došli da ruše bez papira i prvi dan. Zatražio sam od službenice Nataše Golović da to ne rade, dok na teren ne izađu službenici iz katastra da se utvrdi činjenično stanje”, kazao je Boljević. Iz OTP faktoringa nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”. Boljević je objasnio da OTP faktoring prodaje parcelu koja se graniči sa njegovim imanjem, a koju je posljednji vlasnik založio za kredit koji nije vratio.

“Ta parcela je bila dio moga imanja od 4.913 kvadrata, koje je moj pokojni otac meni poklonio, a on prethodno kupio”, kazao je Boljević. On je pokazao ovjerene ugovore o kupovini i poklonu.

“Nakon toga, prodao sam 632 kvadrata, za šta imam ugovor sa Slavišom Rajovićem. Aneksom ugovora, utvrđeno je da je ta parcela 621 kvadrat. Rajović je prodao parcelu Branimiru Đuroviću. On je tražio da mu prodam još 163 kvadrata, što je i učinjeno. Taj plac po tome ima 784 kvadrata, a to je utvrdio i tadašnji službenik katastra Lazar Vukdinović. Đurović ga je prodao Stanki Keković”, kazao je Boljević.

On je zatražio juče od službenika OTP-a da dostave dokaz da je ograda, koju namjeravaju srušiti dio imanja, koje je presudom suda sada pripalo njegovom stricu.

“Stric je osporio očev poklon meni, u sudskom postupku, koji traje 31 godinu, dobio sam deset presuda da je to moje. Presudom Vrhovnog suda pola imanja sada je pripalo njemu, ali preko advokata osporiću to”, kazao je Boljević.

On je kazao da je tokom spora, nekadašnji službenik katastra, a sada vještak Vukadinović, utvrdio da parcela, koju je prodao Rajoviću, ima 728 kvadrata.

“Vukadinović, sada potpuno drugu kvadraturu prikazuje, pobija svoj prvobitni nalaz, čak i umanjuje kvadraturu parcela, a sabiranjem dolazi do 728 kvadrata”, kazao je Boljević.

U nalazu nema bunara, ne postoji ni nastrešnica

Boljević je ogorčen na Vukadinovića, jer je kako je naveo dao potpuno pogrešne podatke i za kvadraturu placa, koju mu je pokojni otac poklonio.

“Kvadratura je veća, a poseban je slučaj kako mi nije prikazana ni cjelokupna imovina. Nema bunara koji je tu decenijama, nastrešnice”, kazao je Boljević.

On tvrdi da je raznim mahinacijama, netačnim prikazima vještaka, izgubio dio imovine i da neće dozvoliti da mu se ruši ograda, odnosno kućni prag

Bonus video: